İSTANBUL (AA) - Schneider Electric, NVIDIA ile iş birliği yaptığını duyurdu.

ERZURUM - Tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere tarım makineleri dağıtıldı ERZURUM - Tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere tarım makineleri dağıtıldı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Schneider Electric, yapay zeka ve dijital ikiz teknolojileri odaklı yeniliklerle veri merkezi altyapısını güçlendiren çözümler geliştirmek üzere NVIDIA ile iş birliği gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric Secure Power Bölümü ve Veri Merkezi İş Birimi İcra Kurulu Başkanı Pankaj Sharma yapay zeka uygulamalarındaki kritik enerji ihtiyacına yanıt sunduklarını belirterek, "Veri merkezi çözümlerindeki uzmanlığımızı NVIDIA'nın yapay zeka teknolojilerindeki liderliği ile birleştirerek, kuruluşların veri merkezi altyapı sınırlamalarını aşmalarına ve yapay zekanın tam potansiyelini ortaya çıkarmalarına yardımcı oluyoruz. NVIDIA ile iş birliğimiz, yapay zeka tarafından desteklenen daha verimli, sürdürülebilir ve dönüştürücü bir geleceğin yolunu açıyor." ifadelerini kullandı.

NVIDIA Hyperscale ve HPC Başkan Yardımcısı Ian Buck ise bu iş birliği sayesinde yapay zekanın tam potansiyelini açığa çıkarmayı hedeflediklerine dikkati çekerek "Schneider Electric ile iş birliğimiz sayesinde, yeni nesil NVIDIA hızlandırılmış bilgi işlem teknolojilerini kullanarak yapay zeka tabanlı veri merkezi referans tasarımları sunuyoruz. Bu, organizasyonlara yapay zekanın potansiyeline erişim için gerekli altyapıyı sağlayarak, endüstrilerde inovasyonu ve dijital dönüşümü tetikliyor." değerlendirmesinde bulundu.

AVEVA CEO'su Caspar Herzberg de yenilikçi NVIDIA teknolojilerinin gücünü ve AVEVA'nın akıllı dijital ikiz teknolojilerinin zengin veri kaynağı ve kabiliyetlerini bir araya getirerek kullanıcılarımıza üstün hizmetler sunmaya hazırlandıklarını aktardı.

Schneider Electric bu iş birliği kapsamında, veri merkezi altyapısı konusundaki uzmanlığını ve NVIDIA'nın ileri yapar zeka teknolojilerini birleştirerek ilk halka açık yapay zeka veri merkezi referans tasarımlarını oluşturmayı hedefliyor.

Tasarımlar, veri merkezi ekosistemlerinde yapay zeka dağıtımı ve işletimi için kriterleri yeniden tanımlayacak ve endüstrinin evriminde önemli bir kilometre taşı olacak.

Ayrıca Schneider Electric iştiraki AVEVA da anlaşma kapsamında dijital ikiz platformunu NVIDIA Omniverse'a entegre edecek.

Kaynak: aa