Sinop’ta İl Sağlık Müdürlüğü organizesinde UMKE Bölge Tatbikatı gerçekleştirildi. 

2021 yılı UMKE Faaliyet Planında yer alan UMKE Temel Eğitim Tatbikatına Samsun’dan 11, Ordu’dan 14, Amasya’dan 12 ve Sinop’tan 21 personel olmak üzere toplam 58 UMKE personeli katıldı. 

Sarıkum Köyü bölgesinde gerçekleştirilen ve 3 gün boyunca devam eden tatbikatta katılımcılara yurt içi ve yurt dışında meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda ileri düzeyde müdahalelerde bulunmalarını sağlayabilmek amacıyla temel kampçılık, afet ve acil durumlarda hayatı idame ettirme, hasta sabitleme, travma sedyesi uygulamaları, telsiz oryantasyon uygulaması, gece intikal uygulaması, enkaz güvenliği eğitimi, enkaz altında müdahale konularında eğitimler verildi. 

Eğitimin son gününde gerçekleştirilecek sertifika törenine katılmak üzere bölgeyi ziyaret eden Vali Erol Karaömeroğlu burada UMKE faaliyetleri ve araçlarda bulunan tıbbi ve teknik cihazlar hakkında bilgiler aldı. 

UMKE EKİPLERİMİZ SAĞLIK HİZMETLERİNİN VAZGEÇİLMEZ BİRİMİDİR
Daha sonra düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan Vali Erol Karaömeroğlu, Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu; UMKE ekiplerinin sağlık hizmetlerinin çok önemli ve vazgeçilmez bir birimi olduğunu söyledi. Karaömeroğlu; “Allah Ülkemize büyük felaketler vermesin. Ama böyle bir felaketin başımıza geldiği zamanda da kurtarma çalışmalarının bilinçli bir şekilde yürütülmesi son derece önemli. Bu ekiplere her zaman ihtiyacımız var. UMKE gibi ekiplerimizin önemini yaşadığımız afetlerde hep birlikte görmekteyiz. Bu vesileyle, burada gerçekleştirilen tatbikatı başarıyla bitiren UMKE ekiplerimize çalışmalarında başarılar diliyor, kahramanca mücadelelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Törende daha sonra konuşan Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu; katılımcıları tebrik ederek bundan sonraki görevlerinde başarılar diledi. Reyhanlıoğlu; “UMKE Bölge Eğitim Tatbikatının yapılması için emeği geçen tüm Sağlık Müdürlüğü yetkilerine, bizlere bu alanın tahsisi için desteklerini esirgemeyen Milli Parkalar Müdürlüğüne, Sinop Üniversitesine ve bölge illerimizden gelen siz değerli UMKE gönüllülerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Sinop ve çevre illerden eğitime katılan personellere sertifikaları verildi. 

Törene Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sağlık İl Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop Şefi Hicran Bayraktar Nalbantoğlu katıldı. 

Editör: Vitrin Haber