Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, beraberindeki Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Atlı, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dt. Halil İbrahim Ustaoğlu, Başkan Yardımcısı Oktay Doğan ve kurum yöneticileri ile birlikte 2021 yılı dünya ruh sağlığı günü kapsamında ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak, Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde görev yapan psikiyatri uzmanları ile çocuk gelişimi uzmanları ve sosyal çalışmacıları ziyaret eden Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu ve beraberindekiler burada ,sağlık personelleri ile yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Daha sonra Sinop Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ziyaret eden Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu ve beraberindeki heyet burada hizmet veren personel ve hizmet alan vatandaşlarla sohbet etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette vatandaşlara çeşitli hediyeler takdim eden Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu onlarla pasta keserek dünyada ruh sağliği günü kutlandı. 

BU YILIN TEMASI EŞİTSİZLİKLERİN OLDUĞU BİR DÜNYADA RUH SAĞLIĞI
Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından, 2021 yılı Dünya Ruh Sağlığı Günü temasının “Eşitsizliklerin Olduğu Bir Dünyada Ruh Sağlığı” olarak belirlendiğini belirten Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, bu gün kapsamında ruh sağlığı hizmetlerine erişimdeki eşitsizlikler, ayrımcılıklar ve bunların nasıl önlenebileceği konusunda çalışmalar yapılacağını söyledi. Reyhanlıoğlu; “2020 yılı birçok ülkede ırk, cinsiyet ve etnik köken nedeniyle yaşanan eşitsizliklerin yanısıra pandemiyle birlikte şiddetlenen ekonomik, sosyal ve sağlık sorunlarını da beraberinde getirmiştir. Ruh sağlığı açısından sorun yaşayan ve/veya dezavantajlı olan bireylerin ruh sağlığı daha olumsuz etkilenirken ruh sağlığı hizmetlerine erişimleri zorlaşmış, sosyal destek kaynaklarından uzaklaştırmış ve bu durum onları pek çok yönden daha da dezavantajlı duruma getirmiştir. Bu eşitsizlikleri gidermek ve bu insanların yaşamın her alanına tam olarak katılabilmelerini sağlamak için hepimizin oynayacağı bir rol vardır.
2021 Dünya Ruh Sağlığı Günü 'Eşitsizliklerin Olduğu Bir Dünyada Ruh Sağlığı' temasıyla, ruh sağlığı hizmetlerine erişimdeki eşitsizlikler, ayrımcılıklar ve bunların nasıl önlenebileceği konusunda çalışmaları kapsamaktadır. 
İlimizde, ruh sağlığı alanında sorun yaşayan bireylerin Birinci Basamak Sağlık Hizmeti veren kurum ve kuruluşlardan başlayarak gerekli danışmanlık, yönlendirme ve tedavi hizmetlerine ulaşma şansı vardır. Hastanelerimiz, Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz, Sağlıklı Hayat Merkezimiz doğrudan ruh sağlığı hizmeti alınabilen birimler olarak çalışmaktadır. 

Bu kapsamda, Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan psikiyatri uzmanlarımızı, çocuk gelişimi uzmanlarımızı, sosyal çalışmacılarımızı Sağlık Müdürlüğü olarak ziyaret ederek çalışmalar, sorunlar, çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişi yaptık. Sonrasında yöneticilerimizle birlikte Sinop Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizi ziyaret ederek hizmet veren ve hizmet alan kişilerle sohbet ettik, dünyada ruh sağliği günlerini kutladık. Bu vesile ile bir kez daha herkesin dünyada ruh sağliği günü kutluyoruz” dedi. 


 

Editör: Vitrin Haber