Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, Sağlık ve Destek Hizmetleri Başkanları, Atatürk Devlet Hastanesi yöneticileri ve ADSM Müdürü’müzün katıldığı programda Diş hekimlerimizin 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü dolasıyla bir araya gelinerek Dünya Diş Hekimleri Gününü kutlandı.

Günün anlam ve önemi hakkında açıklama yapan Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu; "Bireylerin fiziksel sağlığı vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin genel vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp- damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini arttırmakta olduğundan dış ortamla ilişkili olan ağız ve dişlerimizin sağlıklı olması oldukça önemlidir. Sağlıklı bir toplum olmak için herkesin ağız ve diş sağlığına daha fazla özen göstermesini, bunu için de diş temizliğinin ve belli aralıklarla diş hekimi kontrolünden geçmenin önemli olduğu bilincine varmasını diliyoruz. 
Pandemi sürecinde hem kendi işlerini hem PCR numunelerin alınması hem de filyasyon da Bizlere her konuda yardımcı olan kıymetli diş hekimlerimizle ve yöneticilerimizle vatandaşımıza kaliteli hizmet sunmak adına beraber çalışmalarımızı yapmaktayız. Bütün diş hekimlerimize ve birlikte bu hizmeti sunmak için çaba gösteren tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor Dünya Diş Hekimleri Gününü kutluyorum." Dedi.

Editör: Vitrin Haber