AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun Sinop’ta sağlık alanında atılan adımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

AK Parti hükümetlerinin 18 yılda çok büyük yatırımlar yaptığını, sağlık hizmetlerinin de birinci öncelitleri olduğunu dile getiren Uğur Giresun: "Milletimiz bizi hizmet etme makamıyla onurlandıralı tam 18 yıl oldu. Bu 18 yılda her alanda büyük değişimlerin öncüsü olmaktan mutluyuz. Bununla birlikte sağlık hizmetleri sektöründe elde ettiğimiz başarıların bizim için apayrı bir değeri var. Çünkü sağlık hizmetleri anne karnından ileri yaşlara kadar toplumda her ferdimizin ortak ihtiyaç alanı. Bunun yanında birde hasta olduğumuzda muhatap olduğumuz sağlık çalışanlarından hassasiyet, ilgi ve şefkatte bekliyoruz" dedi. 

YENİ HASTANEMİZ MUHTEŞEM BİR YATIRIM OLDU
Yapımı tamamlanarak hizmete sunulan yeni Atatürk Devlet Hastanesi hakkında da konuşan Başkan Giresun: "Atatürk Devlet Hastanesi geçtiğimiz Haziran ayına kadar eski binasında hizmet vermekteydi. 70 milyon TL tutarında bir yatırımla 40 bin metrekare kullanım alanına sahip yeni hastanemize geçtik ve hem çalışan arkadaşlarımız hem de vatandaşlarımızın yıllardır fiziki mekan yetersizlikleri ve kapasite eksiklikleri nedeni ile yaşamış olduğu sorunlara son verdik. Hastanemiz içerisinde mevcut mefruşat malzemeleri tamamıyla yenilenmiş yaklaşık 12 Milyon TL tutarında yatırımla tıbbi cihaz parkımız hem yenilenmiş hem genişletilmiştir. Bunun yanında İl Özel İdare imkanlarıyla da hastanemize tıbbi cihaz alınması hususunda somut çalışmalarımız var. 

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA
Daha evvel çoğunlukla koğuş tipi hasta odalarından oluşan hastanemizi yeni hizmet binasında tek ve 2 kişilik içerisinde banyo ve tuvaletlerin bulunduğu, 5 yıldızlı otel konforunda modern ve ferah hasta odaları ile değerli halkımızın hizmetine sunduk. Bu yatırıma emeği geçen Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş başta olmak üzere önceki dönem il başkanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Bu düzeyde büyük bir yatırımda elbette bir takım aksaklıklar olabilir. Nitekim oldu da. Fakat sağlık hizmetleri yönetici ve personelinin özverili çalışmalarıyla sorunların büyük bölümü hızla çözüme kavuşturuldu. Burada insanımızın iyi niyetli yaklaşımı gerçekten önemli. Bazen bu dev yatırım, küçük hatalarla kapatılmaya, küçük düşürülmeye çalışılıyor ve bunu iyi niyetli bir yaklaşım olarak görmüyoruz"

MESAİMİZİN ÖNEMLİ KISMINI MEMLEKETE DOKTOR GETİRMEK İÇİN HARCIYORUZ
Sinop'ta hekim sayısının arttırılması için büyük garet sarf ettiklerini belirten Giresun sözlerini şöyle sürdürdü: "Elbette fiziki ortamlar önemli ancak hekim doluluğumuz da bir o kadar önemli. Sağlık Bakanımızı Sinop'a hekim tahsisi noktasında bir gün bile rahat bırakmıyoruz. Atamalarda Sinop’a pozitif ayrımcılık istiyoruz. Çünkü bilindiği üzere yaşlı bir nüfusa sahibiz ve bu durum doktor ihtiyacımızı artırıyor. İlimiz Sağlık insan gücü açısından personel doluluk oranları %80 olup bu oran Türkiye ortalamaları üzerinde.  Mevcutta oluşan eksikliklerin de gerek mecburi hizmet atamaları gerekse diğer atama dönemlerinde giderilmesi noktasında gayret sarf ediyoruz. İlimiz genelinde 2017 yılında 116 Uzman Hekim mevcut iken 2019 yılında bu rakam 131’ e çıkmıştır. Bu ay yapılan mecburi hizmet kurası ile 50 hekim ataması gerçekleşmiş bunlardan 9 pratisyen ve 1 Fizik Tedavi Uzmanı Atatürk Devlet Hastanesi olarak belirlenmiştir. Yakın zamanda ilk defa ve yeniden atama kurası ile Yine Atatürk Devlet Hastanesi için bir Kadın Hastalıkları ve doğum uzmanı, bir Kardiyoloji ve bir Radyoloji Uzmanı belirlenmiş kısa bir süre içerisinde hastanemizdeki görevlerine başlamaları beklenmektedir"

BİZİM İÇİN ZOR YOK, İMKÂNSIZ GÖRÜLENLER BİRAZ ZAMAN ALIYOR.
Açıklamasının sonunda geçtiğimiz günlerde AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu'nun Viitrinhaber'e verdiği röportajı da değerlendiren AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun sözlerini şöyle tamamladı: "Geçtiğimiz günlerde Merkez İlçe Başkanımız bir röportaj verdi. Onunda dediği gibi bizler AK Parti teşkilatları olarak Sinop şehrini ilgilendiren hiçbir konuyu siyasete malzeme etmedik, etmeyeceğiz. Hassaten sağlık konusunda tüm siyasi yaklaşım sahiplerinin ideolojik duruşlarını bir kenara bırakıp aynı duyarlılığı göstermesi gerekir. Sinop insanı tüm hizmetlerin en iyisini hak ediyor. Sinop şehri ve Sinop halkı mevzubahis olunca hiçbir iş bizim için zor değil, imkansız görülenler biraz zamanımızı alabiliyor"

ESKİ (Dış Görünüm) YENİ (Dış Görünüm)

ESKİ (Acil Servis) YENİ (Acil Servis)

ESKİ (Poliklinikler) YENİ (Poliklinikler)

ESKİ (Ameliyathane) YENİ (Ameliyathane)

Editör: Vitrin Haber