Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde 32 haftalık olarak dünyaya gelen Demirel bebek, erken doğum nedeniyle gelişim eksikliği, akciğer gelişimi eksikliği ve solunum sıkıntısı yaşadı. Vakit kaybetmeden 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine yatırılan minik bebek burada yaklaşık 3 hafta süren bir tedavi süreci geçirdi. Bin 500 gram olarak dünyaya gelen Demirel bebek tedavi sürecinin ardından 2 bin 90 gram ağırlığına ulaştı.

Hastanenin en küçük prematüre bebeği olan Demir bebeğin tedavi süreci ile ilgili bilgiler veren Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yrd. Mustafa Alper Aykanat, uygulanan tedavi ile birlikte sağlık fonksiyonları normal seyrine ulaşan Demir bebeğin gerekli takiplerinin yapılamaya devam edeceğini ifade etti.

Aykanat; “Normal şartlarda 40 haftada doğumu gerçekleşmesi gerekirken Demirel bebek 32 haftada dünyaya gözlerini açtı. Erken doğum olmasından kaynaklanan gelişim eksikliği, akciğer gelişimi eksikliği ve solunum sıkıntısı olduğu için 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemize yatırdık. İlk etapta maske ile basınçlı oksijen tedavisi uyguladık, 2. Günde solunum normal seyrine geldi. Ancak düşük doğum ağırlığı nedeniyle beslenmesini düzenlemek ve kilo alımını sağlamak için hastayı yatırmaya devam ettik. Koruyucu antibiyotik tedavisi ve sıvı tedavisi uyguladık. Şu anda 2 bin 90 gr ağırlığa ulaşmış durumda. Başlangıçtaki emme zayıflığı ve bağırsaklarının adaptasyon süreci başarı ile atlatıldı ve aktif olarak besleniyor. Doktorlarımızın 24 saat nöbet tutması ve ekip arkadaşlarımızın ellerinden gelen gayreti göstermesi sonucu hastanemizin en küçük prematüre bebeğini 3. Haftanın sonunda taburcu ediyoruz” dedi. 

Bebekleri dünyaya geldiğinde mutlulukları yarım kalan aile üç haftalık tedavinin ardından bebeklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Kendilerine bu mutluluğu yaşatan Atatürk Devlet Hastanesi doktor ve hemşirelerine teşekkür eden Demirel bebeğin annesi “Erken doğum olduğu için çok korkmuştum, ilk doğduğunda bebeğiniz ya yaşar ya yaşamaz dediler fakat tedavi almaya başladıktan sonra durumu gayet iyiydi. Şimdi baya kilo almış artık bundan sonra emzireceğiz. Burada çalışan doktorlarımızdan ve çalışanlarımızdan Allah razı olsun bebeğimle çok iyi ilgilendiler benden bile iyi bakıyorlar bebeklerimize” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber