Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından özellikle Hatay ve İskenderun bölgesinden Sinop’a gelen yaklaşık 300 depremzede Sinop Mahmud Kefevi KYK yurdunda misafir ediliyor. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın da yurtlarda kalan aileleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti ve onlarla uzun süre sohbet etti. 

Depremzedelere herhangi bir istek ve taleplerinin olup olmadığını soran Rektör Dalgın, felaketin yaralarının birlik ve dayanışma içerisinde sarılacağını kaydetti.
Sinop’a gelen vatandaşlar ise Sinop’a geldikleri ilk günden beri çok iyi karşılandıklarını, hiç yabancılık çekmediklerini ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını dile getirerek, devletin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon ile yurt yönetiminin de eşlik ettiği ziyarette, SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, yurtlara yerleştirilen depremzedelere yönelik yapılan çalışmalar ve yardımlar hakkında bilgi alarak, ihtiyaç halinde Üniversite olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Editör: Vitrin Haber