Her ülke geleceğini belirlemek milletine refah içinde bir hayat sunabilmek için sürekli vizyonunu yenilemek zorundadır.. meclis ve siyasetçiler bunun için vardır. ufku dar siyaseti sığ olan insanlar geleceğe imza atamazlar.. siyaset insana hizmet makamıdır..

Bu makamları işgal edenlerin tamamının tek derdi ülkeye ve millete hizmet etmek, her konuda devletimizi kendi kendine yeter, yani her alanda tam bağımsız hale getirmek zorundadırlar.. Ülkemizin ihtiyacı olan kalkınmaya yönelik hamleler, sığ çekişmeler ve meclisi tıkayacak ayak oyunları yapılmadan hızla icraata dönüşmeli, bu konuda vakit kaybına asla müsade edilmemelidir..

Lakin geçmişte yaşadıklarımıza baktığımızda, durumun hiçte böyle olmadığını üzülerek görmekteyiz. muhalefetin gereğini herşeye karşı çıkmak olarak gören bir anlayış var mecliste. ve bu sebepten TBMM çatısı altında bir çok defa siyasi nezaket ve hoşgörü kuralları, nahoş olaylar neticesinde çiğnenmiştir..

siyasi muhalefet partilerinin vazifesi, olası bir seçimde iktidar olabilmek için, ülke gelişme ve kalkınmasına yarayacak projeler üretip, bunu en iyi şekilde millete anlatmalı; ve iktidarın yaptığı işleri körü körüne eleştirmek değil, eğer varsa elinde daha iyi bir proje, onu ortaya sunabilmektir.
köprüye karşıyız??? iyide niye köprüye karşısınız?? karşıyız işte. peki alternatif projeniz?? yookk. havaalanına karşıyız.. peki neden??? varmı alternatif?? hık mık. tünele karşıyız, işe karşıyız, çişe karşıyız. peki alternatifiniz nerede?? kem küm. tüm Avrupa batılı ülkelerde bu projelere karşı kardeşim, yoksa siz onlar adınamı iş tutuyorsunuz? batılı ülkelerin Türkiyenin ve milletin menfaatini istediklerinimi sanıyorsunuz? ya çok safsınız yada hain. olmaz beyler bunun adı muhalefet değil ülkenin kalkınmasının önünde takoz olmaktır..

Geçmişten bu güne edinilen tecrübeler göstermiştir'ki, bu gömlek bu ülkeye dar geliyor; sistem değişikliği şart olmuştur..

Ülkemiz önündeki en büyük engellerden biride brokrasidir. yapılacak olan sistem değişikliği ile brokrasi en aza inecek, her kurum kendi işini yapacak, hiç bir kurum vazifesi olmayan işe burnunu sokup maydanoz olamayacaktır.. yok artık öyle üç köfte beş kuruş. hem devletin ekmeğini ye, en imtiyazlı makamları işgal et, hemde devlete düşman kesil, yok öyle yağma..

1982 darbe anayasası değişip, meclisten geçen yeni anayasamız 16 nisanda yapılacak refarandumla, milletimizin onayını aldıktan sonra, ülkemizin kalkınmasının önündeki tüm engeller kalkacak; bütün alanlarda Türkiye, tam bağımsızlık ve yeniden BÜYÜK TÜRKİYE yolunda, güçlü adımlarla ilerleyecektir Vesselam......


Refaranduma az bir zaman kaldığı şu günlerde, tahammülsüzlüğün ve barbarlığın lüzümu yoktur. her kez ve kesim siyasi nezaket kuralları içerisinde hoşgörülü hareket etmeli kimse kimseye karşı ''kırıcı ''itici ''zarar verici olmamalıdır. neticede her şeye halk karar verecektir,ve halkın kararı hepimizin baştacı olmalıdır.