İSTANBUL (AA) - Maher Holding bünyesindeki Quick Sigorta ile İhlas Pazarlama "Fatura Koruma Sigortası" kapsamında işbirliği anlaşması yaptı.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, anlaşma kapsamında tüketiciler İhlas Pazarlamanın 320 bayisinde Fatura Koruma Sigortası'nı kullanarak, 12 ay vadeye kadar vade farksız ve taksitle alışveriş yapabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Fatura Koruma Sigortası'nın aslında bir kefalet sigortası türevi olduğunu belirterek, "Bir ödeme sistemi aracı aslında. Bugün İhlas mağazalarında ve İhlas Pazarlamanın satış faaliyetlerinden bir mal almak için gelen vatandaş, kredi kartı olmayabilir, kredi kartında limit olmayabilir, biz onlara kefil olarak bu ürünü almalarını sağlayacağız ve senetler bizim garantimiz altında olacak." ifadelerini kullandı.

Senetlerin ödenememesi durumunda sigortanın devreye girerek senetlerin İhlas Pazarlamaya ödeneceğini vurgulayan Yaşar, vatandaşın yeni bir ödeme aracına kavuşacağını ve senetli, taksitli alışveriş yaparken de kredi kartı limitlerini tüketmeyeceğini kaydetti.

- Satış işlemlerinin sigortalı olarak yapılması sağlanacak

Yaşar, anlaşmayla İhlas Pazarlamanın nakit akışının sağlıklı şekilde ilerleyeceğini belirterek, İhlas Pazarlamanın yıl içerisinde 600 milyon liralık satış işlemi gerçekleştireceğini, bu satış işlemlerinin sigortalı olarak yapılmasının sağlanacağını anlattı.

Bunun İhlas Pazarlama açısından nakit akışını garanti edeceği ve senetlerin ödenmesindeki gecikmeyi ortadan kaldıracağını aktaran Yaşar, vatandaşların ödemede yaşanabilecek sorunlarda sigorta sistemi devreye gireceği için aldıkları malın emniyetini sağlamış olacaklarını kaydetti.

- "İhlasın değerlerini tüm Türkiye'de taşıyoruz"

İhlas Pazarlama Genel Müdürü Orhan Korkusuz da anlaşmayla İhlas Pazarlamanın müşteriyle sürdürdüğü ilişkileri devam ettireceğini belirterek, şu görüşleri paylaştı:

"Son 3 yılda 150 satış noktasından 320 mağaza sayısına ulaştık. Geçmişten bu yana binlerce müşterimiz var. Bu müşterilerimize senetli ve taksitli satışları yapabilecek bir ilişkimiz mevcut. Biz müşterilerimizle olan sıcak ilişkimizde gerektiği zaman gerekli kolaylıkları yapabilen bir yapıdayız. Müşterimiz ödeme zamanında sıkıntıda olabilir, fırsatı olmayabilir, biz bunları hiçbir zaman sorun etmeden ilişkimizi sürdürüyoruz. Bu anlaşma Türkiye'de 320 mağazamızın müşterisi olmayan kitleyle ilişkimizi kurmak için, bizim için çok önemli. Quick Sigorta bize bunu sağlayacak."

Korkusuz, "Biz sadece ticaret yapmıyoruz, İhlasın değerlerini tüm Türkiye'de taşıyoruz. Bizim için ticaret sadece para kazanmak değil, bu duyguları da yaşamak istiyoruz. Bu anlayışı tüm Türkiye'de büyütmek arzusundayız." açıklamasında bulundu.

- "Amacımız ürünün sahadaki bilinirliliğini artırmak"

Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy da finansal sigortalar alanındaki faaliyetlerine 2018 yılında başladıklarını aktararak, iki grubun sahada ciddi bir bayi ağı olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 5 bin 500 acentelerinin sahada hizmet verdiğine işaret eden Özsoy, şu ifadeleri kullandı:

"İhlas Pazarlamanın da 300'ü aşkın bayisi var. Fatura koruma ürünü, içerik olarak ticari hayatın devamlılığını sağlayan bir üründür. Tüketicilerin senetli yaptıkları alışverişleri sigorta güvencesine alıyor. Hem satıcı hem de tüketicilere kendilerini güvende hissettikleri alan oluşturuluyor. İhlas Pazarlama ile bu işi yapma amacımız ürünün sahadaki bilinirliliğini artırmak."

Kaynak: aa