İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan'ın Boyabat Belediyesince Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen sokak gösterileri ve usulsüz ihale ve alım iddiaları üzerinden eleştirdiği Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, iddiaları yaptığı açıklamayla yalanladı. Çakıcı; "Çocuklar gerçekten mutlu. Ben de mutluyum, huzurluyum. Biz zaten koronavirüs tedbirleri kapsamında o tedbirlere uyarak bu etkinlikleri yapıyoruz. İyi Parti İl Başkanının yaptığı açıklamayı çok ahlaki bulmuyorum. Öyle düğün evinin tefçisi gibi ortalarda konuşup, böyle gazetelerden beyan vererek bu siyaset olmaz. Biz yolumuza devam ediyoruz" dedi. 

DOĞRUYU TAKDİR ETTİĞİMİZ GİBİ YANLIŞI DA KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ  
Başkan Çakıcı'nın açıklamaları üzerine İl Başkanı Şanlan'da tekrar bir açıklama yaptı. "Sayın Çakıcı'nın  İkinci dönem seçilmesi belli ki kendisinde bir güç zehirlenmesine sebep olmuş" diyen Şanlan "Sayın Çakıcı, çocukları sevdiğinden bahsediyor bunu anlıyor saygıyla karşılıyoruz. Ama canını vermekten bahsetmesi çok iddialı olmuş. Bende bir Boyabatlı olarak kendisine diyorum ki ; olmayacak , yapamayacağınız uçuk söylemlerde bulunup komik duruma düşmeyin. Siz kalabalıklar toplayarak milletin canını, malını tehlikeye atmayın yeter. Hiç kimse sizden canınızı feda etmenizi istemez, istemiyor da. Devri iktidarınızda yapılan doğru işleri takdir ettiğimiz gibi, yanlış işlerinizi de hem size  hem de kamuoyuna paylaşacağız. Bundan sonra alışmanızda fayda var. Bu durumlarla sürekli karşılaşacaksınız. Belli ki siz hep alkış bekliyorsunuz, eleştiri öneri ve tavsiyeler sizin dengenizi, üslubunuzu, bozuyor" diye konuştu.

Şanlan sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Çakıcı'ya tavsiyem odur ki: İYİ Parti'nin iktidara yürüyen kıymetli yöneticilerini, cesur ve kararlı mensuplarını İYİ Partiye oy vermiş binlerce hemşehrimizi aşağılamak, küçüksemek rencide etmek ne senin haddin ne de sizin ağababalarınızın haddi değildir. Şahsım ve İYİ Parti Teşkilatları haddini aşanlara hukuk, edep, ahlak ölçüleri içinde siyaseten haddini bildirmeye devam edecektir. Biz yıllardır demokrasi hak hukuk mücadelesi veren bir partiyiz. Biz Ahlak dilinden, nezaket dilinden, hukuk dilinden edep dilinden ayrılmayacağız" 

Editör: Vitrin Haber