Sinop Küçük Sanayi Sitesinde 10 yıldır kaporta ustası olarak çalışan Tuncay Kaydı, motor kazası geçiren kardeşi için satın aldığı 1991 model araç üzerinde, kardeşinin isteği üzerine modifiye yapmaya karar verdi. Kafasında tasarladığı değişikliği araç üzerinde uygulamaya başlayan kaporta ustası Tuncay Kaydı, farklı model araç parçalarını da kullanarak, aracına yeni bir görünüm kazandırdı. Yaklaşık 8 ayda tamamladığı aracına 9 bin lira civarında masraf yapan Kaydı’nın otomobili görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Araç üzerinde büyük bir keyifle çalıştığını belirten Tuncay Kaydı, 8 aylık uğraşının sonucunda, verdiği emeğe değer bir netice almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Kaydı; “İlk başta bu araca kardeşim için başladım. Kardeşim bir motor kazası geçirdi. Sonrasında ona bir araç alalım istedik. Kendisi benden araç üzerinde biraz değişiklikler yapmamı istedi. Ben de acaba neler yapabilirim diye düşündüm ve sonrasında kafamda belirlediğim değişiklikleri araç üzerinde uyguladım. Aracım 1991 model bir araç. Şuan bunun emsali araçların çoğu hurdaya çıktı. Ama benim aracım yeni tasarımıyla sıfır araç görünümünde. Aracın sadece dış aksamında değil iç kısmında da değişiklikler yapmaya çalıştım. Ön konsolda renklendirmeler yaptım. Onun haricinde koltuk döşemelerinde değişiklikler yaptım. Aracımı klasik görünümünün dışında daha modern bir görünüme kavuşturdum” dedi.

ARACI SATIN ALMAK İSTEYENLER OLUYOR
Tamamını kendi tasarımı ve işçiliği ile modifiye ettiği aracının büyük beğeni topladığını belirten Tuncay Kaydı, aracı satın almak isteyenlerin olduğunu ancak şimdilik böyle bir düşüncesinin olmadığını söyledi. Kaydı; “Aracımı görenler çok beğeniyorlar, satın almak isteyenler oluyor. Şuan için satmayı düşünmüyorum ama ileriki zamanlarda değerini bilecek arkadaşlar çıkarsa satabilirim. Aracı 8 ayda tamamladım. Kendim kaporta ustası olduğum için her ayrıntısı ile ben ilgilendim. Akşam mesaiden sonra hafta sonlarında hep bu araçla ilgilendim. Araçta yer alan tüm işçilik bana ait ve her detay ölçülü bir şekilde oluşturuldu. Rastgele yapılan hiçbir iş yok. Bu işle uğraşırken çok da keyif aldım. Bana bu değişimin maliyeti 9 bin lira civarında oldu. Bu da tüm işçiliği kendim yaptığım için oldu. Bunu dışarıda yaptırmaya kalksam bu maliyet iki katına çıkardı” diye konuştu.

YENİ TASARIM FİKİRLERİM VAR
Kardeşinin isteği üzerine başladığı modifiye çalışmasından büyük keyif aldığının altını çizen Tuncay Kaydı, şimdi değişik fikir ve projelerinin olduğunu ve bu projelerini değişik araçlar üzerinde uygulamayı planladığını ifade etti. Kaydı; “Bazı arkadaşlarım bu araçla neden uğraşıyorsun, boşuna masraf yapıyorsun gibi tepkiler de verdi. Ama ben bu aracı modifiye etmekte kararlıydım. Nitekim de sonunda istediğim gibi oldu. Yaptığım değişiklikler, aracın orijinalliğine herhangi bir zarar vermedi. Yaklaşık 20 gün önce aracı muayeneye götürdüm, herhangi bir problem yaşamadı. Şimdi değişik fikir ve projelerim var. Değişik araçlar üzerinde yine bu tarz çalışmalar yapmayı planlıyorum” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber