Tokat’ın Niksar ilçesinde çiftçilere TAKE projesi kapsamında 2 bin kilogram nohut ve 261 torba ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

Niksar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçedeki 301 çiftçiye 2 bin kilogram nohut ve 261 torba ayçiçeği tohumu dağıtımı yapıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen üreticilere bol kazançlar dileyerek; “Öncelikle Ramazan’ınız tekrardan mübarek olsun, hayırlı Cumalar diliyorum. Biliyorsunuz Bakanlığımız birçok alanda destekleme veriyor. Şu anda burada yapılan çalışma da proje kapsamında nohut ve ayçiçeği desteğimiz. Nohutta yüzde 60, ayçiçeğinde yüzde 50 oranında bir destekleme olacak. İnşallah sizler ve ilçemiz için bu mübarek ayda dağıtacağımız tohumlardan hayırlı ürünler elde etmek nasip olur. Şimdiden hayırlı olsun diyorum, emeği geçen herkese saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra proje ile ilgili bilgiler veren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Namık Özdüzgün; “Bugün Bakanlığımız tarafından desteklenen ayçiçeği ve nohut, aynı zamanda bölgemiz için önemli olan ve ilçemiz için stratejik bir öneme sahip bu ürünün dağıtımını yapmak için toplanmış bulunuyoruz. Görmüş olduğunuz tohumlar 50 kg. Çuvallara sahip. 10 dekar üzerinden bir hesap yaptık. 10 dekar üzerinden sağlamış olduğumuz destek miktarı 3 bin TL, yani kilogramına 30 TL destek sağlıyoruz. Bu tohumun kilosunu 50 TL’den satın aldık, 20 TL’sini vatandaşımız veriyor, 30 TL’sini devletimiz karşılıyor. Yaklaşık olarak yüzde 60 oranında bir desteklemeye sahip. Sadece destek bu kalemle bitmiyor, mazotta da desteğimiz de var. Dekara 124 TL veriyoruz. Toplamda 10 TL’den 10 dekar için 1240 TL’den mazot ve gübre desteği veriyoruz. Tabi çiftçi kayıt sistemine dahil olması gerekiyor. Tohum kendisinden ilaçlı, bu tohumluk bir çeşittir” diye konuştu.

Tohum dağıtımına Kaymakam Ekrem Çeçen, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Namık Özdüzgün, İlçe Müftüsü İlhami Şahin ile çiftçiler katıldı.

Kaynak: iha