Ülkemiz 16 nisanda yapılacak refaranduma hazırlanıyor. son seksen yıldır  meclise hakim kurumlar hiç bu kadar milletine güvenememişti. Evet cumhuriyet tarihinde halk ilk defa  ülkesinin gidişatında, yönetiminde, Bu denli gerçek manada söz sahibi oluyor.

Şimdi bazı aklı evveller çıkıp, yahu bundan öncekiler neydi seçimlerde halk seçmiyormuydu meclise gidecek siyasileri dediklerini duyar gibi oluyorum. Evet  siyasi partileri halk seçiyor, lakin halk iktidar ettiğini muktedir edemiyordu. Nasılmı? şöyleki halk bizi ve ülkemizi şu siyasi oluşum yönetsin diye seçerek meclise gönderdiği siyasi partiler, sırf birileri istemiyor diye üzerlerinde büyük bir baskı oluşturuluyor, (gerek yargı gerek stk lar gerek uluslararası şer güçler vs marifetiyle) hükümet kuramaması için her yol deneniyor; hükümet kursa bile, iş yapamaz hale getiriliyor engelleniyordu.

Bu engellemeler neticesinde, ülkemiz atılım yapamaz, kalkınamaz hale geliyor, oluşan kaos ortamında koalisyonlar kuruluyor bozuluyor, ülke yönetilemez hale geliyordu. Bu nedenle erken seçim kararları alınıyor ülke yeniden seçim atmosferine sokuluyordu. Yetmişlerin sonu seksenlerin başını o günleri yaşayanlar iyi bilir meclisimizde tam 115 tur yapıldığı halde cumhurbaşkanı seçilememiş, akabinde kenan evren tanklarla cumhurbaşkanlığına çıkmıştır. 

Son 14 yılda belli bir istikrar yakalansada, mevcut hükümetin önü bir çok kez kesilmeye çalışılmış, ülke kalkınmasında  faydalı olacak bir çok yatırımlar projeler engellennilmeye çalışılmış, uluslar arası şer güçlerinde dahliyle çeşitli darbe girişimleri yaşanmış, lakin geçmiş olaylardan ders çıkartan halk, bu darbe girişimlerini devletinin yanında yer alarak bertaraf etmiştir. 

Evet anlaşılan odur'ki milletimiz son 14 yılda elde ettiği kazanımlarından taviz vermeyecektir; ve devletini çok başlı,  brökrasinin hantal yapısından kurtarmak,  ülkemizin kalkınması, güçlenmesi, milletimizin selameti için, hızlı kararlar alınıp uygulanmasını sağlayacak sistem değişikliğine,büyük bir çoğunlukla ''EVET'' diyecektir  vesselam...