Son dönemlerde özellikle şehir kalabalığından uzaklaşmak isteyen kişiler müstakil ev yapmak ister. Müstakil ev hem kişilerin yaşamlarını kaliteli bir hale getirir hem de kalabalıktan uzak sakin bir hayat sürmeyi amaçlar. Fakat müstakil ev yaptırabilmek için bazı izinlerin tamamlanmış olması gerekir.

Müstakil Ev Nasıl Yapılır?

Şu an gayrimenkule olan yatırım oranı sıklıkla artmıştır. Gayrimenkul yatırımların arasında en ekonomik olanı arsa alıp üzerine bir ev yaptırmaktır. Fakat bu durum kişinin karar vermesi ile kolayca yapılabilecek bir durum değildir. Müstakil ev yapmak için bazı belge ve gerekli izinlerin alınması gerekir. Arsa üzerine ev yapmak hem avantajı hem de ekonomik olarak görülür. Mülk sahibi ise kendi isteğine göre ev yapabilir. Arsa üzerine ev yapılmasının en büyük tercihlerinden biri kişinin tamamen kendi zevkine yönelik olarak bir ev yaptırmasıdır. Ancak arsa üzerine ev yapabilmek için ilk olarak arsanın imar izni olması gerekir. Arsa üzerine ev yaptırmaya karar veren kişiler ilk olarak arsanın imarını kontrol ettirmelidir.

Müstakil Ev Yaptırmak İçin Hangi İzinler Gereklidir?

Müstakil ev yapmak için yapılması gereken önemli noktalardan ilki mimari projenin hazırlanmış olmasıdır. Bununla beraber belediyenin imar birimine başvurmak gerekir. İnşaat ve imar ruhsatı alınmalıdır. İnşaat ruhsatı alınmadığı takdirde herhangi bir şekilde müstakil ev yapımına başlanamaz. İnşaat ruhsatı alabilmek adına bazı belgelerin de tamamlanmış olması gerekir. Müstakil evler yaptırmak için gereken belgeler şu şekilde sağlanmıştır;

·      Arsanın tapusu,

·      Belediyeden alınmış olan arsanın imar durumunu gösterecek belge,

·      Ruhsat başvurusu yapıldığı zaman alınan ruhsat başvuru dilekçesi,

·      Mimarlar Odası’ndan alınan sicil belgesi,

·      Yapılacak olan yapıya ait onaylı bir mimari proje,

·      Kadastrodan alınmış olan aplikasyon belgesi,

·      Zeminin uygun olup olmadığına dair alınan zemin raporu,

·      Yapının elektrik çekmesine uygun olup olmamasına dair onaylı bir elektrik tesisat projesi,

·      Yapının sıhhi tesisata uygun olup olmadığına dair onaylı olan bir sıhhi tesisat projesi,

·      Yapı müteahhit tarafından yapılacak müteahhit ile ilgili tüm belgeler gereklidir.

Müstakil Ev Yapımının Tamamlanma Süreci

Müstakil ev yapabilmek adına tüm belgeler alındıktan sonra eğer uygunluk varsa inşaat ruhsatı da alınmaktadır. İnşaat ruhsatı alındıktan sonra ise inşaat bir an önce başlanabilir. Ancak başlama ve tamamlanma için bir süre belirlenmektedir. Bütün işlemler yasal düzenlemeler ile yürümektedir. Yasal düzenlemelere yönelik olarak ruhsat alındığı takdirde iki sene içerisinde inşaata başlanabilir. İnşaatın tamamlanması ise beş sene içerisinde gerçekleştirmelidir. Eğer bu şartları uyulmazsa ruhsat geçerliliğini kaybedecektir. Bu durumda müstakil ev için yeniden bir ruhsat alınması gerekir.

İzmir’in genç itfaiyecileri sıkı eğitimlerle göreve hazırlanıyor İzmir’in genç itfaiyecileri sıkı eğitimlerle göreve hazırlanıyor

Müstakil Ev Almak

Müstakil ev yaptırmak için gerekli izinler çok olduğu gibi son dönemlerde pek çok kişi müstakil ev almak istemektedir. Çünkü müstakil ev almanın çok daha avantajlı ve kolay olduğu görülmektedir. Pek çok kişi daha önceden hazırlanmış olan müstakil bir ev alarak içini tamamen kendine göre düzenleyebilir. Bununla beraber direkt olarak içine mimarisini beğenerek de müstakil ev satın alınabilmektedir.

Şu an çok fazla müstakil ev modeli bulunmaktadır. Ancak kişiler ev alabilmek için ilk olarak hangi bölgede yaşadığına karar vermelidir. Şu an neredeyse her bölgede bir müstakil ev bulunmaktadır. Kişiler tamamen kendi zevklerine uygun Vilassa müstakil ev modelleri arasından evlerden birini seçerek buralara yerleşebilir. Sizler de bütçenize en uygun müstakil ev modelleri için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Müstakil Ev Fiyatları

Müstakil evler bilindiği üzere aslında belirli bölgelerde pahalı olabilmektedir. Ancak müstakil evler ile villaları birbirine karıştırmamak gerekir. Çünkü villalar genel anlamda lüks bir şekilde döşendiği için fiyat açısından diğer evlere göre daha pahalı olabilmektedir. Ancak teknolojinin gelişmesiyle beraber son dönemlerde geliştirilen müstakil evler betonarme evlerden bile çok daha uygun bir fiyata satılabilmektedir. Bu sebeple pek çok kişi müstakil ev araştırmasına başlamıştır.

Villalar genel anlamda en pahalı konutlar arasında yer almaktadır. Ancak müstakil evler apartman fiyatına bile alınabilmektedir. Bu sebeple pek çok kişi son dönemlerde müstakil ev modellerine bakmaya başlamıştır. Müstakil ev fiyatları ise genel anlamda şehri, merkeze olan uzaklığına ve büyüklüğüne yönelik olarak değişiklik gösterecektir. Kişiler kendi bütçesine yönelik olarak bir müstakil ev satın alabilir.

Advertorial

Editör: Özge Newstanıtım