Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, mesleki ve teknik eğitim değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Mesleki Eğitim biriminden sorumlu İl Millî Eğitim Şube Müdürü, Mesleki Eğitim Merkezi müdürleri ile bünyesinde mesleki eğitim merkezi açılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürleri katıldı. 

 İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2022/2023 eğitim- öğretim yılı mesleki eğitimi değerlendirildi. Sinop sanayisinin ihtiyaç duyduğu yetişmiş iş gücünün neler olduğu ve buna uygun önümüzdeki eğitim öğretim yılında açılması planlanan yeni alan ve dalların görüşüldüğü toplantıda eğitim yılı boyunca mesleki eğitimde yapılan belgelendirme çalışmaları, ustalık telafi programları, marka, patent ve projeler genel olarak değerlendirildi. Toplantıda ayrıca, gelecek eğitim öğretim yılında ilimizde mesleki eğitimde izlenecek yol haritası çıkarıldı. İlköğretimden mezun olacak olan öğrenciler için tanıtım faaliyetlerin hakkında görüş birliğine varıldı.

HER BİR ÖĞRENCİMİZ ÜLKENİN GELECEĞİNE YATIRIMDIR
Toplantıda konuşan Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Mesleki eğitime yönlendirilen her bir öğrencinin ülkenin geleceğine yatırım olduğunu söyledi. Yıldız; “Mesleki eğitime yönlendirilen her bir öğrencimiz ülkenin geleceğine yatırımdır. Yenilikçi, girişimci, üretken, ürettiğini dünyaya ihraç eden, ekonomiye değer katan mesleki eğitim sistemimiz var. Bu bağlamda mesleki ve teknik eğitim okullarının tercih edilirliğini arttırmak için okullarımızda tanıtım faaliyetlerine önem vermeliyiz” dedi.

Yaklaşık 3 saat boyunca devam eden toplantı sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız katılımcılara teşekkür etti. 

Editör: Vitrin Haber