102 yıl önce başlayan milli mücadelenin hala devam ettiğini belirten Türk Ocakları Sinop Şubesi Başkanı Metin Oktay Fındık mesajında şu ifadelere yer verdi;                                         

18 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Paşa'nın Sinop Limanına Teşrifi ve Kurtuluş'a Atılan Adımın 102. Yılına İthafen.

Büyük Türk Milleti’nin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele Hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102. yılındayız.

102 yıl önce çok zor koşullarda emperyal güçlere karşı Samsun’dan başlayan Havza, Amasya, Erzurum, Sivas’ta altyapısı hazırlanan ve en nihayetinde 9 Eylül'de düşmanın İzmir’den denize dökülmesiyle taçlanan mücadele, Türk Milleti'nin bu coğrafyada var oluş mücadelesidir.

Bir avuç inanmış insanın bütün imkansızlıklara rağmen, Türk Milleti'nin Anadolu’dan atılamayacağını, hiçbir manda ve himayeyi kabul etmeyeceğini, top yekun yok olsa dahi asla esaret altına girmeyeceğini, namusuna ve şerefine el uzattırmayacağını bütün dünyaya haykırdığı güçlü sesin adıdır.

102 yıl öncesinden bu günlere geldiğimizde, emperyal güçler niyetlerinden hiç vazgeçmedikleri gibi, niyetlerini gerçekleştirebilecek her türlü hile, fitne ve desiseyi kendilerine hak görmektedir.

Üç kıtanın kesişme noktasında,  eski dünya kıtalarının merkezinde yer alan Anadolu Toprakları, dünya hakimiyeti bakımından hayati önem arz etmektedir. Bunu çok iyi bilen emperyal güçler günümüzde dahi, Anadolu’yu dört bir taraftan çevirme harekatına girişmiş, adeta kale kuşatır gibi kuşatma altına almaya çalışmaktadır.

Irak’ta, Suriye’de, Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Kırım’da, Karabağ’da olup biteni incelediğimizde bu fiili kuşatılmışlığı çok açık bir şekilde görebiliriz. Emperyal güçler kuşatmalarını sadece fiili olarak değil ekonomik ve kültürel olarak da tüm güçleriyle sürdürmektedirler. Anlaşılan o ki 102 yıl önce Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan milli mücadele bugün hala devam etmektedir.

Anadolu coğrafyasında varlığımızı ilelebet sürdürebilmek için bilimimizin, ekonomimizin ve güvenlik gücümüzün en üst düzeyde olması kaçınılmazdır. Milli Mücadelenin 102. yılını kutladığımız şu günlerde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız.

Türk Ocağı olarak 102 yıl önce nasıl ki Türk Milleti'nin yanında Milli Mücadeleye meşale olmuşsak bu günde aynı heyecanla birçok farklı renkten oluşan milletimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

"ÇÜNKÜ BİZ HEP BİRLİKTE TÜRK MİLLETİ'YİZ"

Bu vesile ile Kurtuluş'a atılan adımda vatanın ve milletin bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü, kendi hayatından kat kat daha önemli görerek bu yola baş koyan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nda büyük fedâkarlıklar göstererek "DESTANSI BİR ZAFERE" imza atılmasına vesile olan yüzlerce hatta binlerce isimsiz şühedâyı, ebediyete göç eylemiş gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Editör: Vitrin Haber