Kıbrıs Barış Harekâtının 43. Yıldönümü münasebetiyle, Sinop Valiliği, Sinop Üniversitesi Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü ve Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen programlarla, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla canı pahası harekâta katılarak büyük kahramanlık örneği gösteren Sinoplu Kıbrıs Barış Harekâtı Gazilerimiz unutulmadı.

Programlar kapsamında ilk olarak, Sinop Üniversitesi Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı okutman Sabri Boztepe ve Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen öncülüğünde Sinoplu Kıbrıs Barış Harekâtı Gazilerimiz, Sinop Jandarma Komutanlığını ve il merkezinde bulunan şehitliği ziyaret ettiler.

Ardından Kıbrıs Barış Harekâtına katılarak büyük kahramanlık örneği gösteren Sinoplu Kıbrıs Barış Harekâtı Gazilerimiz, Sinop Valisi Hasan İpek’le bir araya geldi. Daha sonra öğretmen evinde Gazilerimiz şerefine bir yemek programı düzenlendi.  

Yemekte Sinop Üniversitesi Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı okutman Sabri Boztepe tarafından Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda Kıbrıs Barış Harekâtının önemine değinen Okutman Sabri Boztepe, Kıbrıslı Türk vatandaşlarımız üzerinde kurulmaya çalışılan ambargonun Kıbrıs Barış Harekâtı ile kırıldığını ve Kıbrıs’ta destan yazıldığını ifade etti. 
Ardından konuşan Sinop Valisi Hasan İpek ise Kıbrıs Barış Harekâtının önemine değinerek kahramanca mücadele veren gazilerimize minnettar olduklarını söyledi. 

Kıbrıs Barış Harekâtının 43. Yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilen etkinlikler, tekne gezisinin ardından son buldu. 
Editör: Vitrin Haber