İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Şanan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Büyük Türk milletinin cihan hakimiyeti mefkuresinin ve kızıl elma ülküsünün gereği olarak, yeni bir vatan alma ve fetih ruhuyla Anadolu’ya başlatılan Türk akınları, Ulu Başbuğ Alparslan'ın komutanlığında cihanın en büyük ve kalıcı fethine mahsar olmuştur.Tarihler geçse de yüzyıllar akıp gitse de düşmanların torunları anadolunun coğrafi, stratejik öneminden, verimli topraklarından vazgeçmemiştir. Bütün emperyalist  dindaşlar ve soydaşlar birleşerek anadolu dört bir yandan kuşatılmış, Ulu Türk Kağanlığı’nın toprakları işgal edilmeye başlanmıştır. Devleti idare edenler sindirilmiş,  devletin üst makamları düşman eliyle dizayn edilmiştir. 

Hedef; Türk milleti önce anadoluda ezilecek, sonrasında orta asya bozkırlarına sürülecektir. 

Düşman akınlarını ve işgallerini durdurmak için esarete asla boyun eymeyen," Bağımsızlık benim karakterimdir." diyen büyük komutan  ve arkadaşları yollara düşmüş, çoban ateşini yeniden yakmıştır. Yorgun, bitkin düşmüş  millete yeniden umut olmuştur. Anadoluda yeniden hürriyet ve şahsiyet mücadelesi başlamıştır. Yediden yetmişe topyekün bir seferberlik haline geçilmiştir. Büyük Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde  son mevziyi, son kaleyi her ne pahasına olursa olsun koruyacak ve düşmanı yurttan atana kadar savaşacak ruhu yeniden bulmuştur. 
Türk milletinin azim ve kararlığı anadoluyu kadim Türk yurdu olarak bütün cihana karşı kan ve can pahasına da olsa savunmuş ve düşmanı denize dökmüştür.

Büyük komutanı ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle andığımız bu  milli günlerde, günün iktidarı milli bayramları ve tarihin en şanlı mücadelelerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’ni önemsizleştirmesi bizleri ve milletimizi derinden yaralamaktadır. Bu tip davranışlar milli öfkeyi tetikler. O yüzden milli ve dini bayramlarımızın hak ettiği gibi kutlanması gerekmektedir. Bu zaferlerin kazanılmasına sebep olan milli kahramanlarınızın ve komutanlarımızın da hak ettiği gibi yad edilmesi gerekmektedir. 

Tekrar bizlere bu büyük zaferi armağan eden büyük Türk milletine Ve Türk milletinin Başbuğu Ulu Önder Atatürk' e  minnettar olduğumuzu belirterek saygıyla yad ediyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun"
 

Editör: Vitrin Haber