Yaşlıların, bir toplumun hafızasını ve bilgi birikimini yansıtmaları yönüyle toplum ve aile hayatımızın en kıymetli hazineleri olduğunu belirten Vali Köksal Şakalar mesajında şu ifadelere yer verdi; “Yaşlılarımız, kültür ve medeniyet değerlerimizi dünden bugüne taşıyıp, yarınlara ulaşması için ömür boyu büyük gayret sarf ederek her zaman toplumsal baş tacımız olmuşlardır.
Yaşlılarımızın kimseye muhtaç olmadan yaşamalarına zemin hazırlamak, modern çağın hızına ayak uydurmasını sağlamak için, onlara sunulan hizmetlerin kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Yediden yetmişe her bir vatandaşımızın huzurlu, sağlıklı ve üretken bir yaşam sürmesi devletimizin öncelikli hedefidir. Unutmayalım ki hepimiz bir gün yaşlanacağız. Bu yüzden yaşlılarımızın huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmesi, bizlerin de geleceğe umutla bakmasını sağlayacaktır.
Millet olarak yaşlılarımıza saygı ve hoşgörü göstermek, onlara vefa borcumuzu ödemek en büyük erdemlerdendir. Gelecek adına umutlarımızı korumak istiyorsak çocuklarımıza örnek olup geçmişle gelecek arasında sağlam köprüler kurmalıyız.
Osman Beyin akıl hocası Şeyh Edebali’nin “Bereket büyüklerle beraberdir” sözünde belirtildiği gibi huzurumuz için yaşlıların iyi dilek ve temennilerine ihtiyacımız olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, ömürlerinin her anını sağlıkla ve mutlulukla yaşamalarını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Editör: Vitrin Haber