Yaşlılarımız geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi gören, kültürümüzü yarınlara taşımamızı sağlayan ve her zaman tecrübelerinden yararlandığımız değerli varlıklarımızdır diyen Vali Köksal Şakalar mesajında şu ifadelere yer verdi;
Milletimiz, büyüklere saygı göstermeyi, küçüklere sevgi anlayışıyla birleştirmiş, böylece toplumsal huzuru, milli birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başarmıştır. Bizleri yetiştiren ve topluma kazandıran yaşlılarımıza gereken sevgi, saygı ve hürmeti  göstermeliyiz.
Bir milletin ataları ile gençleri arasındaki köprü ne kadar sağlam olursa, geleceği de o kadar güçlü olur. Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız toplumumuzun rehberleri olan büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Onları, tecrübelerinden faydalanacak birer rehber ve evimizin huzur kaynağı bilmeliyiz.
Devletimiz, yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için bir dizi yasal düzenlemelerin yanında bakıma muhtaç yaşlılar için evde bakım hizmetlerini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri aracılığı sürdürmektedir. Sinop Valiliği olarak yaşlılarımızın sağlıktan, beslenmeye, barınmadan, rehabilitasyona kadar tüm alanlarda ihtiyaçlarının karşılanması için hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm yaşlılarımızın ‘‘01 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’’nü kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Editör: Vitrin Haber