Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yılı vesilesiyle mesaj yayımladı. Mesajında;

''18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Çanakkale Destanı; dört bir yanı yanmış yıkılmış ulusun yeniden dirilişidir. 
Çanakkale yalnız askeri ve siyasi bir başarı değil; azmin, inancın, kararlılığın zaferidir. Çanakkale, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ve eşsiz vatan aşkının en önemli ifadesidir. Çanakkale; cephelerde kadın erkek, genç yaşlı demeden cansiperane verilen mücadelenin, denizde işgal güçlerine göre sayıca ve mühimmatça eksik gemilerimizin son düşman gemisi kalıncaya kadar verdiği direnişin zaferidir.

Tam bağımsız ve özgür bir Türkiye idealinden ayrılmayan Türk askeri, yetersiz mühimmat ve türlü imkansızlıklar içinde zamanının en ölümcül silahlarına karşı koymuş, yenilmez denilen donanmaları yerle bir etmiştir.

Çanakkale’de verilen mücadele; vatanımızı bölmek, parçalamak, paylaşmak için Çanakkale’ye gelen işgal kuvvetleri ve tüm Dünya’ya Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin en büyük mesajıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı bizlere bırakan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum’’ ifadelerine yer verdi.
 

Editör: Vitrin Haber