Belediye Başkanı Barış Ayhan mesajında şu ifadelere yer verdi: ''Her geçen güne gerek ülkemizde gerekse Dünya'nın bir diğer ucunda kadınlara karşı şiddet haberleri ile uyanıyoruz.
Bizleri bugünlere getiren annelerimiz, mutluluğumuzun teminatı eşlerimiz, kız kardeşlerimiz, evlatlarımız  fiziksel, psikolojik, sözlü baskılara maruz bırakılıyor. Dili, dini, rengi, ırkı ne olursa olsun  kadına şiddet bir insanlık suçudur. Kadına şiddetin olduğu bir yerde medeniyetten söz edilemez,kadına şiddet insanlığa hakarettir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  Dünya'da henüz kadının adı yokken 5 Aralık 1934'te Türk kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanıyarak kadınlarımıza verdiği önemi göstermiştir.  

Türk kadını dün cephelerde vatan savunmasında en ön safta yer alıp cansiperane mücadele ettiği gibi, iş hayatındaki başarılarıyla yarınımızı da şekillendirmektedir. Türk kadını her daim gururumuz olacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün kadınlara karşı şiddetin son bulmasına vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' 


 

Editör: Vitrin Haber