Anma Günü etkinliği  “Büyük Önder”  in hayata gözlerini yumduğu 9’u 5 geçe saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından İlkokul Müdürü Volkan Bezircioğlu ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Vedat Eren tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Konuşmacılar etkinliğe katılan öğrenci ve velilere Büyük önderin liderlik vasıflarını, milleti için yaptıklarını ve mücadele ve başarılarla dolu yaşamını anlattı. 

Dünya tarihinin yetiştirdiği en büyük liderlerden birine sahip olmanın onuru ve bizlere emanet ettiği değer ve eserlerinin önemine dikkat çektiler. Tören öğrencilerin okuduğu şiir ve yazılarla devam ederken Bahçeşehir Koleji Türk Dili Edebiyatı Öğretmenlerinin hazırladığı “Mustafa Kemal’in Askerleri” adlı oratoryo izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. 

Programın sonunda okul öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu orkestranın Atatürk’ün sevdiği şarkılardan örnekleri izleyicilere dinletmesi duygusal anların yaşanmasına sahne oldu. Tören Büyük Önder’e saygı ve hürmetler sunularak sona erdi.

Editör: Vitrin Haber