Sinop Fotoğraf Amatörleri ile İzmir Fotoğraf Akademisi tarafından ortaklaşa yürütülen Sinop Fotoğrafçılar Buluşması, Atölyeler, dernek sunumları ve gösterileri ile son buldu.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde gerçekleştirilen  etkinlikte, Doç.Dr. Mehmet Koştumoğlu'nun Portre Fotoğrafçılığı ve Aydınlatma Atölyesi, Tahir Ün'ün Belgesel Fotoğrafçının çevre duyarlılığı ve Proje geliştirme Atölyesi , Doç.Dr. Mehmet Koştumoğlu'nun "Çocuk Fotoğrafçılar Atölyesi", dernek gösterileri ve sunumları,  yapıldı. 

Etkinlik ile ilgili bilgi veren Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği Başkanı Erdoğan Purçlutepe 1. incisini gerçekleştirdikleri Sinop fotoğrafçılar buluşmasında güzel dostlukların yaşandığını, fotoğraf adına bir çok etkinliğin yağıldığını ve bu etkinliklerden duyduğu memnuniyeti belirtti. Dolu dolu 3 gün geçirdikleri bu etkinlik kapsamında dışarıdan gelen misafirlerin çok güzel duygularla ayrıldığını ve Sinop’un doğal ve kültürel yapısını bu etkinlik kapsamında iyi bir şekilde tanıtıldığını değinen Purçlutepe desteklerinden dolayı başta Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'e, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'e, Efelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek'e, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun'a, Sinop Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erol Dericiye, İl Gençlik ve Spor Müdürü Haşim Murat Öztürk'e, Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ayşe Keskin'e, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Cahit Sönmez'e, Kız Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Alptekin'e, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü, Orhan Başkan'a teşekkür etti.

Kendilerine gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür eden İzmir Fotoğraf Akademisi Başkanı Zeynel Aydın; “Doğduğum topraklarda böyle bir etkinliğe katılmış olmaktan ve Sinoplu Fotoğraf dostlarıyla  bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum” dedi. 

SİFAD Başkanı  Erdoğan Purçlutepe tarafından, 01-04 Mayıs 2014 Tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe katılan Doç.Dr. Mehmet Koştumoğlu’na, Tahir Ün'e, Yrd. Doç. Dr. Alpay Tırıl'a, Arkeolog Fuat Dereli'ye, Zeynel Aydın'a, Zeynel Zeki Özcanoğlu’na plaket verildi. Program Sponsorlara teşekkür belgesi ve katılan tüm fotoğrafçılara katılım belgelerinin verilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Editör: Vitrin Haber