Her yıl farklı bir temayla düzenlenmesi planlanan zirvenin bu seneki teması “Kültür Yolları ve İnanç Turizmi” oldu. Türkiye'nin kıyı turizminde olduğu gibi kültür ve inanç turizminde de dünyaca tercih edilen bir destinasyon haline getirilmesine yönelik çözüm önerilerinin ele alınacağı zirvede, kültürel mirasın korunması ve tanıtımı için yeni bir yol haritası çizilecek. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kültür Turizmi Derneği Başkanı Ömer Yaşartürk’ün konuşmaları ile başlayan açılışta, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, “Yüzen Şehir Sinop” adı altında geniş kapsamlı kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini yansıtan bir sunum yaptı. 

Türkiye'nin en büyük turizm zirvesi olarak kabul edilen açılışının Fuar alanında, Türkî Cumhuriyetler, Çin Halk Cumhuriyeti, Fas Elçiliği, Şili, KKTC, İran, Libya, Sudan, İsviçre, Suudi Arabistan, Endonezya, Bangladeş, Meksika, Ürdün, Kuveyt, Ukrayna, Ürdün, Karadağ, Tayland stantları ile yer alıyor.



Editör: Vitrin Haber