Gerze Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde yarın Saat : 18.30’da sahnelenecek olan “İntifada” isimli oyunun biletlerini Gerze Belediyesi Konservatuarı ve Gerze Belediyesi Halkla İlişkiler bürosundan temin edilebilecek.
Yönetmenliğini Gürel Tonbul’un yaptığı İntifada tiyatro oyunu oyuncu kadrosu ise Turgay Tanülkü, Serdar Kamalıoğlu, Soner Volkan ve Kerem Büyüktaş’tan oluşuyor. 

Oyunun Konusu ise şöyle, “Herkes başka türlü ölür yalnızlığın kahredici Filistin topraklarında… Ölüm, Filistin’de olasılık halindeyken bile, gördüğünüzden daha başka dehşet uyandırır insanda.. Ve kan herkesin damarından kırmızı akar orada da. Ve herkesin zaafı başka başkadır.Herkesin yapacağı ve yapamayacağı, feda edebileceği ve yaşamak uğruna göze alabilecekleri farklı farklıdır bu coğrafyada.

İntifada yada diğer adıyla maskeliler üç kardeşin gözünden bu kavramları sorgulayan bir oyun.Dünden bugüne, burnumuzun dibindeki bir coğrafyadaki soruna odaklanmamızı sağlayacak ilginç bir labirent. Üç kardeş: Halit, Naim, ve Davut. Kendi coğrafyalarında ve kendi iç dünyalarında yalnız üç kardeş.Canlarının derdinde ve gergin bir atmosferde sınırları çizilmiş üç kardeş.Ve bu labirentte insanların istemeden bulaştığı bir pislik mutlaka olacaktır. Herkesin çözüm hafızasını yenileyecek ve herkesin kanının kırmızı aktığı gerçeğini anımsatacak bir oyun.”

Editör: Vitrin Haber