İl Özel İdaresi’nin 2024 yılında ortalama 60 bin vatandaşa hizmet götürerek çevreye zarar veren yaklaşık 10 bin ton atığı bertaraf etmesi planlanıyor.

Proje kapsamında 200 adet yeni çöp konteynırının dağıtımına başlandı.

İl Özel İdaresi Makine İkmal Bakım ve Onarım Atölyesinde düzenlenen programa atılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İl Özel İdaresi Yahya Çınkıl, İl Genel Meclis Başkanı Ersin Yaman ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Cem Levent Yücel katıldı.

19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü'nde Sinoplular el ele verdi 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü'nde Sinoplular el ele verdi

Sinop İl Özel İdaresi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hayata geçirilen geri dönüşüm projesi kapsamında Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Cem Levent Yücel “Projemiz hem dünyada hem de ülkemizde çok önem arz eden bir proje, atıklarımızın ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması büyük önem arz ediyor. Hem ekonomi açısından hem de çevre kirliliğini önlenmesi açısından İl Özel İdaremizin almış olduğu bu belgenin önemli bir niteliği var. Kendilerini tebrik ediyoruz.” diyerek Sıfır Atık Belgesini Genel Sekreter Yahya Çınkıl’a takdim etti.

Şehirdeki hizmetin aynısını kırsalda da gerçekleştireceğiz

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yahya Çınkıl, köylere her türlü hizmeti götürmek için yoğun çaba harcadıklarını ifade ederek “Şehirdeki hizmetin aynısını kırsalda da hayata geçirmek için katı atık toplamayı da vazife ediniyoruz.  İl Özel İdaremiz kırsal kesimde temizlik hizmetlerini genişleterek çevre bilincinin artırılması ve doğal yaşamı korumayı ön planda tutuyor. Yeni konteynerlerin dağıtımıyla birlikte, köy sakinlerine daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama imkânı sunarak vatandaşlarımızın refahını artırmayı ve Sinop için değer üretmeyi sürdürüyoruz. Projemize katkı ve destekleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, Valimiz Sayın Dr. Mustafa Özarslan, Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş’e teşekkürlerimi arz ediyorum.” dedi.

Dünyaya örnek bir proje

İl Özel İdaresi’ni tebrik ederek konuşmasına başlayan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan “İl Özel İdaresi’nin köylerde çok çeşitli görevleri var. Bu görevlerden bir tanesi de kırsaldaki köylerimizin evlerinden çıkan atıkları geri dönüşüm noktasına ulaştırmak. Sıfır Atık Projesinin arkasındaki temel amaç israf etmemek, ihtiyacımızın üzerinde tüketmemek, tüketiliyorsa da bunu tekrar kullanmak amaçlı geri dönüşüme kazandırmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendilerin himayelerinde, dünyaya örnek bir proje olan Sıfır Atık Projesi bütün illerimizde, bütün kamu kurum ve kuruluşlarında, bütün yönetim birimlerinde uygulanmakta. İl Özel İdaremizin bütün hizmet binalarında bu Sıfır Atık Projesinin uygulanmasından dolayı bu belgenin verilmesi takdire şayan. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarına örnek olması açısından da bu belge bizim açımızdan önemli. Genel Sekreterimizi ve Özel İdaremizin bütün çalışanlarını tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Mustafa Özarslan, Makina İkmal, Bakım ve Onarım Atölyesini ziyaret ederek Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl'dan bilgi aldı.

Muhabir: Ümit Can Gökçen