Gümüşhacıköy Gönüllü Genç Kızılay Üyeleri, sağlık çalışanlarını ziyaret etti Gümüşhacıköy Gönüllü Genç Kızılay Üyeleri, sağlık çalışanlarını ziyaret etti

Şu an ticaretin en temel iki ana unsuru iletişim ve hız olarak bilinmektedir. Dijital pazarlama ise verim açısından iletişim ve hız konusunda oldukça ön plandadır. Özellikle sosyal medyaya hakim olan kişiler hitap etmiş olduüu kitle ile anlık etkileşim sağlayarak diğer pazarlama türleri arasında açık ara fark ile önde gitmektedir. Ancak gelişim daim olduğu için belirli ortamlarda bazen bu hızlı veri akışı bile kişiler için yetersiz kalabilmektedir. Platformda hız ve iletişim ekseninde daha fazla güçlendirmek için link kısaltma işlemleri gerçekleştirilir.

Linkler kısaltılarak içerik çok daha iyi bir şekilde güçlendirilebilir. Bu anlamda linç optimize edilmiş olacaktır. İnsanlar zamanları kısıtlı olduğu için kısa linkleri daha çok tercih eder. Bu anlamda kişilerle iletişim noktasında kısa linki oldukça tercih edecektir. Kişiler link kısaltma sistemini ise belirli siteler, program ve araçlar ile yapabilmektedir. Kısa link işlemleri için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Estetik Kaygılardan Kurtulmak

Link kısaltma işleminin en önemli verimlerinden biri estetik kaygılardan kurtulmaktır. Çünkü ilk izlenim oldukça önemlidir. Paylaşım, mail ya da gönderiler esnasında karakter kargaşası yaşanmamalıdır. Link kısaltıcı servisler sayesinde göz zevkini bozan bu kaos engellenir ve içerik görünümü oldukça estetik bir şekilde sunar.

Linklerin Kayıt Altında Bulundurulması

Daha önceden kullanılmış olan linklere kişinin tekrar ihtiyacı olabilir. Daha önceden kullanıldığı için çok eskide kalmaktadır. Linki aramak da mutlak bir zaman kaybına yol açar. Ancak URL kısaltıcı aylık, haftalık, günlük, saatlik olarak tüm geçmişi kronolojik bir şekilde kayıt altına tutmaktadır. Bu sayede kullanılan linklere kolay bir şekilde ulaşılabilir. Kayıt altında bulundurulan linkler sınıflandırılmaktadır. Özellikle kişiler çoklu sektörlerde çalışıyorsa mutlaka sınıflandırma işlem yapmalıdır. Bu anlamda link çok daha kolay bir şekilde bulunabilir.

Kişiselleştirilmiş Link Yapma

Linkler mutlaka kişiselleştirilmelidir. Özellikle bir marka için atılacak her türlü pazarlama adımı markanın tanıtımına hizmet etmekle sorumludur. Paylaşılan linkte kısaltma işlemi site, program ya da araç ile gerçekleşmektedir. Kişiler bu servisler sayesinde kendi markasını tanıtma olanağı sunmakta olan aracı tercih etmelidir. Bununla beraber istatistik oldukça önemlidir. Çünkü pazarlama stratejisi tamamen istatistiklere bağlıdır. Paylaşılan linkler istatistikler üzerinden görüntüleyerek hangi linki daha fazla tutulduğu da bulunabilir. Sektörün hangi saatlerde daha aktif olduğu gözlemlenebilir. Link kısalt işlemi sayesinde hedef kitlenin ne tür ortak özellikleri taşıdığı da göz önünde bulundurulabilir.

Kısaltıcıyı Tarayıcı ile Entegre Etmek

Konum iletişim ve hızdan azami bir şekilde istifade eder. Bu anlamda yalnızca bir link satmak için herhangi bir sekme açarak URL yazıp açılmış olan sayfada satmalarını ulaşmak ve buradan linki kopyalamak oldukça uzun sürer. Ancak zamandan tasarruf etmek oldukça önemlidir. Bu nedenle tarayıcı ile link kısaltıcı mutlaka birbirine entegre olmalıdır. Şu an pek çok URL kısalt sistemi bulunmaktadır. Bu sistemler üzerinden entegre yapılabilmektedir.

URL kısaltma işlemi sitenin SEO’sunu da oldukça güçlendirir. Ele alınmış olan herhangi bir makale yönelik olarak Google ile beraber çalışan kısaltıcılar sayesinde aramalarda algoritmalar etkilenmektedir. Kısaltılan linke tıklama oranı aracılığıyla sitenin SEO’su da oldukça güçlenmektedir. Yapılması gereken tek şey burada anahtar kelimeyi kısaltılmış link dahiline sokmaktır.

Spam İçerik Olasılığı Ortadan Kaldırılır

Spam içeriği olan çok çeşitli siteler mevcuttur. Bu sebeple makale paylaşımı sırasında spam içerikli bir URL kısaltma işlemi gerçekleştirmemek adına güvenilir siteler ile çalışmak önemlidir. Güvenilir siteler tarafından kısaltılmış olan linkler sayesinde spam içerikli olan diğer linkler kolay bir şekilde fark edilmektedir. Site linki kısaltmayı reddeder ve bu konuda kişiyi bilgilendirmektedir. Bu da aslında oldukça yararlı bir avantajı olduğunu göstermektedir.

Link Kısaltmada Gizlilik Ayarları

Belirli link kısaltıcılar kişinin göstermek istemediği linkleri kısaltılmış olan link içerisinde de gizleyebilmektedir. Bu sayede orijinal link kişi sahibi tarafından görülebilir. Ancak diğer kişiler tarafından hiçbir şekilde görüntülenemez. Bunu ayarlamak da mümkündür. Sizler de tamamen kendi çalışma prensiplerinize uygun ve kendi web sitenizde uygun kısa link yapma işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız web sitemiz üzerinden bizi tercih edebilirsiniz. Bu sayede güvenilir bir şekilde uzun süre olarak kullanabileceğiniz kısa linklere sahip olabilirsiniz.

Advertorial

Editör: Özge Newstanıtım