GÜNCEL

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” semineri düzenlendi



Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yerel Eylem Planı ve Koruyucu Aile Hizmeti hakkında Valilik toplantı salonunda düzenlenen seminer Saygı Duruşunda bulunulması  ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş’in açılış konuşmasını yaptığı program, Sosyal Çalışmacı Semra Tanyeri’nin Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi hakkında yaptığı bilgilendirme ve  Sosyolog Dilek Baltacı’nın Sinop İli Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yerel Eylem Planı hakkında gerçekleştirdiği sunum ile devam etti.

Sosyal Çalışmacı Ceyda Demir tarafından  Koruyucu Aile Modelinin tanıtılmasının akabinde duygulu anların yaşandığı  Koruyucu Aile olan  Adalet Yiğittaşçı’nın konuşması ile program sona erdi.
Programın sonunda ise Vali Hasan İpek’in eşi Gülten İpek, düzenlenen seminerin çok verimli olduğunu belirttikten sonra Koruyucu Aile Hizmeti hakkında toplum olarak duyarlı davranılması   ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi.