31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, Sinop Kültür ve Turizm Derneği, AK Parti ve CHP adaylarıyla birlikte 2 ayrı etkinlik gerçekleştirileceğini ilan etmişti. AK Parti Belediye Başkan Adayı Yakup Üçüncüoğlu’nun bir cenazeye katılmak üzere Dikmen’e gitmesiyle programı iptal edilmiş olsa da, dernek CHP Belediye Başkan Adayı Metin Gürbüz’le birlikte 24 Mart 2024 tarihinde bir etkinlik gerçekleştirdi.

Derneğin etkinliğe yalnızca 2 partiyi davet etmesine tepki gösteren İYİ Parti Sinop teşkilatı, bir basın bildirisi yayımladı. Bu durumun, Sinop’un çok renkli demokratik yapısına zarar vereceğini söyleyen İyi Parti Sinop İl Başkanlığı Basın Sözcüsü Melih Tolga Güzle, basın duyurusunda şunları söyledi;

“Değerli Basın Mensupları;

Sinoplular Türk Sanat Müziği konserine davet edildi Sinoplular Türk Sanat Müziği konserine davet edildi

Sinop'ta faaliyet gösteren ve adını kültür ve turizmle özdeşleştiren bir derneğin, seçim sürecinde sergilediği tutum karşısında büyük bir endişe ve hayal kırıklığı içindeyiz.

Sinop Kültür Turizm Derneği yönetiminin, Sinop'ta 19 belediye başkan adayının bulunduğu bir dönemde, seçim sürecini sadece iki parti arasında bir yarış gibi göstererek, toplumu kutuplaştırma ve siyasi kamplaşma çabalarına girişmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu tutum, Sinop'un demokratik ve çeşitlilikten beslenen yapısına zarar vermektedir.

Ayrıca, Sinop halkının büyük teveccüh gösterdiği adaylardan biri olan Serpil Ünlütürk'ün yok sayılması ve kadınların varlığının görmezden gelinmesi, açıkça kadın düşmanlığını su yüzüne çıkarmaktadır. Bu tutum, demokratik hakların ve toplumsal eşitliğin temel ilkelerine aykırıdır.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği yönetiminin, gerçekten Sinop'a fayda sağlamak yerine kendi çıkarlarını gözeterek, rantiye ve işgaliye düzenlerini sürdürme çabası, derneğin meşruiyetini tamamen kaybetmesine neden olmuştur. Bu tür çıkar odaklı yapılanmalara Sinop halkı ve İyi Parti Sinop İl Teşkilatı olarak karşı duracağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz.

İyi Parti olarak, demokratik değerlere ve toplumsal adalet ilkelerine bağlı kalarak, Sinop'un gerçek ihtiyaçlarına odaklanmaya devam edeceğiz. Her zaman Sinop halkının yanında olacak, çıkar odaklı zihniyetlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Editör: Ümit Can Gökçen