38 kişinin şehit olduğu İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nın çıkışında gerçekleşen hain terör saldırısında Sinoplu Üniversite öğrencisi Mustafa Berkay Akbaş hayatını kaybetti.

İnşaat Mühendisi Salim Akbaş ve Mimar Zeynep Gültekin Akbaş'ın oğulları olan 19 yaşındaki Mustafa Berkay Akbaş'ın şehadet haberi Sinop'ta büyük üzüntüye neden oldu. 

HAFTA SONU İÇİN ARKADAŞLARIYLA İSTANBUL'A GİTMİŞTİ
Ankara Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Mustafa Berkay Akbaş'ın, hafta sonu tatili için arkadaşlarıyla birlikte Ankara'dan İstanbul'a gittiği öğrenildi. İstanbul'a gelen Akbaş'ın iki grup halinde taksiye bindikleri, hareket halindeyken arkadaşlarıyla birlikte patlamaya yakalandıkları belirtiliyor.

"OĞLUMA ULAŞAMIYORUM"
Şehit gencin babası Salim Akbaş, patlama haberini alır almaz sosyal medya hesabından oğlundan haber alamadığını yazmıştı. Akbaş; “Oğlum İstanbul'daki patlamada olay yerindeymiş. Kendisinden haber alamıyorum Adı Mustafa Berkay Akbaş bilgisi olan lütfen arasın” diyerek irtibat numarası yazmış ve oğluna ulaşabilmek için yardım istemişti. 

Aile daha sonra gelen şehit haberiyle adeta yıkıldı. Acılı aile Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan gencin cenazesini almak üzere İstanbul'a gitti.  

Bu gün Adli Tıp Kurumu'ndan cenazesi alınacak olan Mustafa Berkay Akbaş'ın, yarın Alaaddin Camisi'nde öğleni mütiaekiben kılınacak cenaze namazı ardından Sinop'ta toprağa verileceği kaydedildi. 

SİNOPLU İETT ŞOFÖRÜ YARALI
Bu arada 14'ü ağır 136 kişinin yaralandığı patlamada, yine Sinop Yeniçam köyü nüfusuna kayıtlı İETT şoförü Yasin Karakuş'un (32) da ağır yaralandığı ve Şişli Eftal Hastanesi yoğum bakım ünitesinde tedavi gördüğü bildirildi. 

 
Editör: Vitrin Haber