Sinop İl Genel Meclisi’nin CHP’li Ayancık Meclis Üyesi Ozan Sarısoy, iki CHP’li meclis üyesi arkadaşıyla birlikte mecliste sundukları önerge ile Ayancık ilçesinin Baba, Davutlu ve Fındıklı köylerinin gurup yollarında asfaltlanma talebinde bulundu.

CHP’li il genel meclis üyelerine verilen cevapta ise Sinop-Ayancık yolu bitene kadar Baba, Davutlu ve Fındıklı köyü (zindan) grup yolunun asfaltlanmasının Sinop İl özel idaresi teknik raporuyla uygun görülmedi. Cevaba tepki gösteren CHP’li Sarısoy, “Kimse kimsenin aklıyla dalga geçmesin. Ayancık ve köyleri sahipsiz değildir” dedi.

AYANCIK VE KÖYLERİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR
Ozan Sarısoy açıklamasına şöyle devam etti: "Sinop il genel Meclis’ine vermiş olduğumuz 05.07.2019 tarih ve 332 sayılı önergemizde AYANCIK ilçesi Babaköyü Davutlu köyü ve Fındıklı köyü (zindan grup yolu) asfalt programına alınması ve bakım onarımının yapılması için önergeye verilen cevapta mevcut bölgede taş ocağı olduğu (şuan çalışmıyor)malzeme çekilen ağır tonajlı araçların yolu bozacağı ve Hatta Sinop AYANCIK karayoluna malzeme çekildiği (şuan hiç bir çalışma yok) Helaldı-AYANCIK ve Çatalzeytın-Helaldı yol yapımına malzeme çekildiği yazmaktadır.Nakliyat yapan hafriyat çeken beton döken ağır tonajlı araçlar Türkiye Cumhuriyetinin her yerinde ana yollardan geçmektedir en azından Sinop -AYANCIK ta bir tali yol yoktur.Verilen cevapta taş ocağının çalışması bitene kadar yani Sinop-Ayancık yolu bitene kadar,Helaldı-Ayancık yolu bitene kadar,Çatalzeytın-Helaldı yolu bitene kadar Ayancık ilçesi Babaköyü Davutlu köyü Fındıklı köyü (zindan)grup yolu Sinop İl özel idaresi teknik raporuyla uygun görülmemiştir.2002 den bu güne yapımı süren ve hala bitmeyen AYANCIK çangal sakız yolunun hız ve süresiyle ilerlerse takdir siz kamuoyunun,Kimse kimsenin aklıyla dalga geçmesin ! AYANCIK ve köyleri sahipsiz değildir"

Editör: Vitrin Haber