Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin’in daveti ve ilçede görevli diyaliz teknikeri Atakan Şenel’in girişimleri ile ilçeye gelen Koç Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Mümin Uzunalan, vatandaşlarla bir araya geldi. 

Toplantıda, organ naklinin önemiyle ilgili katılımcılara önemli bilgiler veren Koç Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Mümin Uzunalan, yaptığı konuşmada organ naklinin tarihçesi, organ nakli deneme aşamaları ve yapılan çalışmalar, Türkiye'de ve Dünya'da organ bağışı ve nakli oranlarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 

Toplantının sonunda konuşan Diyaliz Teknikeri Atakan Şenel, tüm vatandaşları organ bağışında bulunmaya davet etti. 

Şenel; “Benimde içinde bulunduğum sağlık sektörü mensupları olarak biz her zaman insanı ön planda tutarak çalışmalarımızı titizlikle yapıyor, çeşitli hayatlara dokunuyor, onlara şifa bulup iyileşip, kaliteli bir hayat sürmelerinde katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Gelin sizde bir kişi olarak sekiz kişiye hayat verin, organ bağışını önemseyin, organlarınızı bağışlayın” dedi. 

Bilgilendirme toplantısına, Türkeli Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Aslan, AK Parti İlçe Başkanı Adem Ünal, sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

 

Editör: Vitrin Haber