Özellikle gençler arasında namaza teşvik amacıyla başlatılan sabah namazı programları ilçe Merkez ve Fatih camilerinde devam ediyor.

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Türkeli İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Atilla Şentürk, 3 hafta önce başlatılan sabah namazı programlarına ilginin artarak devam ettiğini söyledi.
Özellikle gençler için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Dernek Başkanı Şentürk, “Her hafta Cuma günleri Merkez Camisi’nde, Cumartesi günleri de Fatih Camisi’nde programlarımız devam etmektedir. Fatih camimizdeki programlarda her hafta farklı konuşmacılarla programlarımızda sohbetler devam edecek. Amacımız, gençlerimizi için farkındalık oluşturarak, bir anlamda namaza alıştırmaktır. Böyle bir etkinlik başlattığımızdan bu yana vatandaşlarımız da ilgisini hiç eksik etmiyor. Gönüllü vatandaşlarımızın desteğiyle her hafta sabah namazı programlarının ardından kahvaltı tertip ediliyor” dedi.

Türkeli İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Gençlik Kolları Başkanı Beytullah Yıldız ise, gençler adına düzenlenen programların faydalı geçtiğini ifade ederek, Cumartesi günü düzenlenen sabah namazı programlarına özellikle gençleri davet ettiklerini söyledi.
Namaz öncesinde düzenlenen sohbet programına katılan vatandaşlar namazın ardından ise hep birlikte kahvaltı yaptı.
Editör: Vitrin Haber