Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü 81 ilde “Sosyal Medyadan Sosyal Meydana Projesini” hayata geçirdi. 

Gençlik Merkezleri tarafından yürütülen projeyle gençlerin sosyal medya bağımlılığını azaltmak, onları toplumla bir araya getirip milli ve manevi değerlerimizle sosyalleştirmek; sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle hayatın içinde aktif bir şekilde yer almalarını sağlamak amaçlanıyor.     

Proje kapsamında bir araya gelen Boyabatlı gönüllü gençler, ilçede çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Emniyet Müdürlüğü ziyareti, hastane personelleri ve hasta ziyaretleri, kıraathanede kitap okuma etkinliği düzenleyen gönüllü gençler son olarak Boyabat Belediyesinin de katkıları ile yapılan sokak hayvanlarının beslenmesi etkinliğinde veteriner hekim eşliğinde mamaları belirli noktalara yerleştirerek sokak hayvanlarını besledi.

Proje kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Boyabat Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu, benzer etkinliklerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini söyledi. Köroğlu; "Kurumumuz tarafından yazılan ve bakanlığımız tarafından kabul gören 'Sosyal Medyadan Sosyal Meydana' İsimli projemiz Gençlik Ve Spor Bakanlığımızın talimatıyla 81 İlde bulunan tüm gençlik merkezlerinde yılda en az dört defa olmak üzere uygulanmaktadır. Yapmış olduğumuz etkinliklerden sokak hayvanlarının yemlenmesinde kurumumuza destek olan Boyabat Belediye Başkanı Sayın Şefik Çakıcı‘ya desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Editör: Vitrin Haber