Sinop Genç Memur-Sen üyeleri 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıl Dönümü nedeniyle Çanakkale'de şehit düşen Boyabat ilçe nüfusuna kayıtlı 752 ismin yer aldığı Boyabat Çanakkale Şehitliğini ziyaret etti. 

Ziyarete Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Ramazan Çelik’in yanı sıra Diyanet-Sen Sinop Şube Başkanı Yaşar Köstek, Genç Memur-Sen Başkanı Bünyamin AK, Eğitim Bir-Sen Boyabat İlçe Temsilcisi Bekir Zehiroğlu, Durağan Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sebahattin Kaya ve üyeler katıldı. 

Ziyaret sırasında konuşan Memur Sen İl Temsilcisi Ramazan Çelik; "Çanakkale,  milletimizin sömürüye ve esarete her ne pahasına olursa olsun asla izin vermeyeceğinin en kesin kanıtıdır. Atalarımızdan aldığımız bu mirası ecdadımızdaki iman, inanç ve vatan sevgisiyle gelecek kuşaklara aktarmak boynumuzun borcudur diyerek bu uğurda canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Genç Memur-Sen Başkanı Bünyamin Ak ise, geçmişi yad etmemizin yanında Çanakkale ruhunun ülkemizin en kritik süreçlerinde kendini gösterdiğini, bunun en yakın örneğini 15 Temmuzda verilen destansı mücadele ile dost düşman herkese gösterildiğini söyledi. 

Ziyaret programı; Diyanet Sen’e bağlı din görevlilerinin şehitler için okudukları Kuran-ı Kerim ve dualarla sona erdi.

Editör: Vitrin Haber