Türkeli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Türkeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Benim Kitap Kumbaram" projesi hakkında bilgilendirme yapmak üzere Türkeli Kaymakamı Salih Kalkan, Türkeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Olgun Şensoy ve Türkeli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ceyhun Öksüz, Helaldı İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek konu ile ilgili idareci ve öğretmenleri bilgilendirdi. Türkeli Kaymakamı Salih Kalkan, Helaldı İlkokulu'ndan ve Helaldı Ortaokulu'ndan birer sınıfı ders sırasında ziyaret ederek öğrencileri bilgilendirmesinin ardından öğrencilerle bir süre sohbet etti. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ceyhun Öksüz, ilçedeki ve köylerdeki diğer okullara projeyi tanıttı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Türkeli Kaymakamı Salih Kalkan, söz konusu etkinlik projesinin kitabın ve tutumlu olmanın önemini çocuklara eğlenceli bir gösteriyle anlatılması ve kumbaranın dağıtılmasıyla başlayıp 15 gün sonra çocukların kumbaralarından çıkan birikimleri ile kendi tercih edecekleri kitapları satın almaları ile sona erecek bir proje olduğunu belirtti. Tutumlu olma ve kitap okuma alışkanlığı kavramlarının eğlenceli bir etkinlik aracılığıyla çocuklara benimsetilmesini hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

Kaymakam Kalkan ayrıca, 10-11 Ocak 2013 tarihlerinde kitap okumanın yararları ile ilgili tiyatro etkinliklerinin yapılacağını, 15-18 Ocak 2013 tarihleri arasında da Türkeli Ofset Gazete ve Matbaacılık'ın karşısında bulunan salonda 4 günlük fuar düzenleneceğini ifade etti.

Editör: Vitrin Haber