Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Mehmetçiğe destek olmak amacıyla ‘İlmek İlmek Emek, Mehmetçiğe Destek Projesi' hayata geçirildi. Edebiyat Öğretmeni Çağlar Sarıtaş ve Arapça Öğretmeni Sümeyye Akın koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında öğrenciler, kendi elleri ile ördükleri atkıları 2 bin 250 rakımlı Van Çatak Kayaboğazı Kalekolundaki askerlerimize gönderdi. 

Örnek proje kapsamında çalışmalarına başlayan Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kısa sürede çok sayıda atkı ördü. İlmek ilmek ördükleri atkıların yanına, duygularını kaleme aldıkları mektuplarını ekleyen öğrenciler, dualarıyla birlikte Mehmetçiğimize moral ve destek mesajı yolladı. Hazırlanan kolilerin içerisine öğrencilerin ördükleri atkıların yanında ayrıca termal tayt, çorap ve bere de eklendi.

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Edebiyat Öğretmeni Çağlar Sarıtaş, Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi yurt savunmasında canlarını hiçe sayan kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduklarını göstermek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Sarıtaş; “Askerimiz gerek yurt içinde gerekse yurt dışında her yerde var. Yurt içinde depremde, aynı zamanda çığ altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için de oradaydılar. Biz askerimizin yanında olduğunu göstermek için ‘İlmek İlmek Emek, Mehmetçiğe Destek’ projesiyle öğrencilerimize bu atkıları ilmek ilmek ördürdük. Bu atkıları ilmek ilmek örerken aynı zamanda dualarını da askerlerimize yolladılar. Van Çatak Kayaboğazı Karakolu’nda görev yapan askerlerimize bu atkılarımızı, berelerimizi ve çeşitli malzemelerimizi gönderdik. Mehmetçiğin yanında olduğumuzu göstermek istedik. Öğrencilerime bu projeden bahsedince çok heyecanlandılar ve gözlerindeki o ışığı görmek beni ayrıca çok memnun etti. Öğrencilerimden örgü yapmayı bilmeyenler dahi çok kısa süre içerisinde öğretmenlerinden ve evdeki büyüklerinden de yardım alarak, örgü yapmayı öğrenip işe koyuldular. Öğrencilerime göstermiş oldukları özveriden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İlmek ilmek emeğini döken öğrenciler ise anlamı oldukça büyük olan böylesi güzel projede yer almaktan dolayı mutluluklarını dile getirirken başta öğretmenleri olmak üzere kendilerine yardım eden projenin başından sonuna kadar emeği geçen herkese teşekkür edip tüm Mehmetçiğe selamlarını yolladılar.

Hazırlanan kolilerin Mehmetçiğimize ulaştırılması için düzenlenen törende ilk olarak Van Bahçesaray’da yaşanan çığ felaketi sonrası şehit olan askerlere hatim okunarak duası yapıldı.

Okul öğrencilerinden Fatih Sarı tüm şehitlerimizin ruhuna yapılan hatimlerin duasını yaptı. Ayrıca Okul Müdürü Zeki Sağır, her ay okul öğrencileri tarafından şehitlerimizin ruhuna hatimler indirildiğini belirterek şehitlerimize bir kere daha rahmet diledi. 
Özenle hazırlanan hediyeler yapılan duanın ardından 2 bin 250 rakımlı Van Çatak Kayaboğazı Karakolu’nda görev yapan askerlere ulaştırılmak üzere kargoya verildi.


 

Editör: Vitrin Haber