Boyabat’ta Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği tarafından, Çamlıca ve Erenlik  Erkek ve Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla kermes düzenlendi.

Tahsil çağındaki Talebelere Yardım Derneği tarafından işletilmekte olan Çamlıca Erkek ve Erenliktepe Kız Yurtları yararına düzenlenen kermes düzenlenen törenle açıldı. Sergi Açılışına İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkan Vekili Kadir Çeltikçi, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Sinop Dernek Başkanı Mehmet Bulat, Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Şaban Demir ile vatandaşlar katıldı.

Kurdele kesimi öncesinde bir konuşma yapan Çamlıca Erkek Öğrenci Müdürü Şaban Demir , “Hepimizin malumu üzerine hoca hanımların ve hayırseverlerin gayretleriyle, onların hizmetlerindeki en mühim kalemlerden birisi olan kermes hizmetlerinin birisinin daha açılışında bir arada bulunuyoruz. Onların gayretleri ve emekleri bu hususta çok fazla. Cenab-ı Hak kendilerinden razı olsun. El işlerinde, dantelde, gıdalarda emekleri var. Bu kermesin gayesi burada bulunan öğrencilerimizin, Erkek ve Kız Yurdunda barınan talebe kardeşlerimizin iaşesinde destek olmak. Onlara yardımcı olmak, onların iaşesini temin amacıyla böyle bir organizasyon tertip edildi. Bu organizasyona gösterdiğiniz ilgiden dolayı da teşekkür ediyoruz. Hoca arkadaşlarımız da burada hummalı bir çalışma yaparak, güzel sergi yerleri yaptılar. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. İnşallah buradan iyi bir netice elde ederiz. Ve buradaki talebe kardeşlerimize bir nebze olsun destek oluruz. Bizler de buradan yapacağımız alışverişlerimizi, alacağınız ürünleri burada bir mal alıyorum diye değil de, buraya desteğim oluyormuş gibi düşünürsek, o verdiğimizin tamamını kendi uhrevi hayattaki hanemize kaydettirmiş oluruz” dedi.
Programda İlçe  Kaymakamı Bilal Bozdemir  kısa bir  konuşma yaptı. Bozdemir; “Derneklerin ve vatandaşlarımızın da desteği ile 7`den 77`ye herkese, her yaşa, her kasaya, her keseye, her zevke hitap ediyor, Böyle güzel bir etkinliğe emeği geçen herkesi tebrik ederim” dedi.

Konuşmalardan sonra okunan Dualarla açılış kurdelesi kesildi. Açılış Kurdelesini İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, İlçe Belediye Başkan Vekili Kadir Çeltikci,Sinop Tahsil Çağındaki Dernekler Genel Başkanı Mehmet Bulat, Boyabat  Çamlıca Erkek ve Kız Yurdu Müdürü Şaban Demir birlikte kesti. Açılıştan sonra kermes alanı gezildi, misafirlere ikramlarda bulunuldu.
Kermesin 1 hafta devam edeceği belirtildi.

Editör: Vitrin Haber