Boyabat Belediyesi 2015 yılı olağan Kent Konseyi toplantısı yapıldı. İki ayda bir tekrarlanması kararlaştırılan konsey toplantısında ilçede yapılan ve yapılacak hizmet ve yatırımlar anlatıldı.

Boyabat Eski Kız Meslek Lisesi salonunda düzenlenen Kent Konseyi 2015 yılı olağan toplantısına İlçe Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Erdal Uçar, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, resmi kurum temsilcileri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile muhtarlar katıldı. İlçede yapılmakta olan ve yapılması planlanan hizmet ve yatırımlar anlatıldığı toplantıda,  Boyabat’ın çeşitli sorunlarının çözümüne ilişkin görüş ve öneriler de dile getirildi.
Normal şartlarda Ocak ayı içerisinde yapılması planlanan toplantının araya seçimler ve Ramazanın girmesi dolayısıyla 6 aylık bir gecikmeyle yapılabildiğini belirten Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, göreve geldiği günden bu yana, daha önce yapılması planlanan ve başlayan çeşitli hizmet ve yatırımlar ile ilgili bilgiler verdi.

Kültür Merkezi 2016’da tamam
Belediye Başkanı Şefik Çakıcı konuşmasının başında “Boyabat’ı bir kültür ve turizm kenti haline getirmek istiyoruz. Bu hayali gerçekleştirmek için ilk etapta yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “İlk etapta yapımı devam etmekte olan kültür merkezimizi 29 Ekim 2016’de hizmete açmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız bu yolda hızla ilerliyor. İçinde sineması, toplantı ve düğün salonu ve hamamı bulunan bu merkez hizmete açıldığında büyük bir ihtiyacı karşılamış olacak.  Ayrıca bizim söz verdiğimiz bir “Meydan” projemiz var. Bu projenin temelini önümüzdeki Kasım ayında atmayı planlıyoruz. İnşallah 2018’de meydan projemiz de gerçekleşmiş olacak. Şimdiki Ziraat Bankası’nın yıkılmasıyla Orta Çarşı ve Büyük Cami çevresi açılmış olacak. Orta Çarşı, Gökdere ve Çay Mahallesi ve Kale turizm ve kültür için önemli bir altyapı olacak.” dedi.
Yeni bir Halk Eğitim Merkezi
Toplantıda ikinci konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya yaptı. Atinkaya, Boyabat’ta eğitim ve öğretim ile ilgili yapılmakta olan ve yapılması planlanan projelerden söz etti. “Boyabat’ta Halk Eğitimi Merkezi’nde her yıl 7-8 bin civarında kursiyer çeşitli kurslarda eğitim alıyorlar. Bugünkü haliyle bu kadar kursiyere mevcut Halk Eğitimi Merkezi binası kâfi gelmiyor. Ayrıca 1968 yılında yapılmış olan bu bina hem yetersiz hem de depreme karşı dayanıklı değil. Şimdiki Milli Eğitim Müdürlüğü ve Öğretmenevi olarak kullanılan bina da yıkılarak, bunun yerine 24 derslikle yeni bir bina yapılacak ve Halk Eğitimi Merkezi olarak hizmet verecek. Söz konusu proje imar değişikliğinin yapılmasından sonra hayata geçmiş olacak. Bu arada İnönü İlköğretim Okulu restore edilerek Öğretmenevi haline getirilecek." dedi.

Biz işin hukuki yönüyle ilgileniyoruz
Bu arada Kaymakam Ümit Hüseyin Güney söz alarak yapımı devam eden okullar hakkında  bazı açıklamalarda bulundu.  “Özellikle hayırsever vatandaşların yaptırdıkları okullar ile ilgili olarak, işin çabuklaştırılması için onlara herhangi bir zorlamada bulunamıyoruz. Onlar biz bu işi bırakıyoruz demedikçe, bizim herhangi bir şey yapmamız mümkün değil. Ancak, yeni bir protokol yaparak, onların bu protokole uygun hareket etmesini sağlamaya çalışıyoruz. Protokol şartlarına uyulmadığı takdirde bu okulların Devlet tarafından yaptırılması cihetine gideceğiz” şeklinde konuştu.

Çamlıca’ya 2 bin 500 kişilik yeni bir cami projesi
Boyabat Müftüsü İsa Sağlam söz alarak Çamlıca Mahallesi’ne 2 bin 500 kişilik yeni bir cami yapılmasını planladıklarını söyledi. Müftü İsa Sağlam “Boyabat’ın merkezi bu bölgeye doğru gelişiyor. Buradaki mevcut cami 1300 kişilik. Bunun yerine 2 bin 500 kişilik merkezi bir cami yapılmasını istiyoruz. Bu nedenle mevcut camiyi yıkarak yerine yenisini yapacağız” şeklinde konuştu.

18 bin metrekarelik yeni Hastane binası ihalesi sonuçlandı
Boyabat Devlet Hastanesi Başhekimi U. Bekir İnebeyli yapılacak yeni hastane ile ilgili bilgi verdi.  “Boyabat’a 18 bin metrekarelik yeni bir hastane kazandırmaya çalışıyoruz. Hastane inşaat ihalesi sonuçlandı.” diyen Başhekim İnebeyli, 10 bin metrekarelik mevcut hastanenin ihtiyaca cevap vermemeye başladığını bu nedenle yeni bir hastane yapımına karar verildiğini ve bu hastanenin 100 yataklı C sınıfı bir hastane olacağını söyledi.
Çevre Yolu 6 ay içinde bitecek
Toplantıda daha sonra Boyabat’ın çeşitli sorunları dile getirildi. Bunların başında herkesin şikâyetçi olduğu trafik sorunu geliyordu. Kaymakam Ümit Hüseyin Güney “Bu soruna kalıcı bir çözüm bulmak için öncelikle çevre yolunun hizmete girmesi gerekiyor. Ancak bu aşamadan sonra trafik düzeni ile ilgili olarak uygulanabilir kararlar alabiliriz. Şu anki durumda tüm araçlar şehrin ortasından geçen ana cadde üzerine bir şekilde çıkmak zorunda kalıyorlar. Bu da ister istemez trafik akışını olumsuz etkiliyor. Çevre yolunun hizmete girmesinden sonra bu caddeye paralel alternatif yollar açarak ve bunları çeşitli kavşaklarla birbirine bağlayarak yeni bir düzenleme imkânı bulabileceğiz. Bu cadde üzerine boydan boya park etmiş araçlar zaman zaman trafiğin tıkanmasına neden oluyor. Ayrıca nerdeyse her dükkânın önünde bir satılık araç var. Özellikle oto galericileri için yapılacak yeni bir galericiler sitesi hem trafiği rahatlatacak, hem de bu esnafa daha çok iş yapma, kazanç sağlama imkânı ortaya çıkacak.” dedi.

Kamyon ve TIR Garajı 
Diğer sivil toplum kuruluş temsilcileri de trafik sorunu ile ilgili çeşitli görüş ve öneriler getirdi. Bu sorunun çözümüne olumlu katkıda bulunacak önerilerden birini de Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Özvatan yaptı. Özvatan, şehir içine park eden TIR’ların mevcut Kooperatif arsası üzerinde açılacak 7,5 dönümlük bir alanı yeni bir kamyon ve TIR garajı olarak düzenlemek istediklerini ve bu konuda gerek Kaymakamlık ve gerekse Belediye’nin kendilerine yardımcı olmalarını istedi.
 
Editör: Vitrin Haber