İlçeye bağlı Güzelkent ve Keş köylerinde devam eden imar sorunu ile ilgili Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası yetkilileri, köylere giderek etüt çalışması gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Güzelkent Köyü Muhtarı Hayri Gürleyen, 2,5 yıldır yaşanan imar sorunun bir süredir Keş Köyü Muhtarı ile birlikte yaptıkları talepler doğrultusunda yetkililerin köylere gelerek, etüt çalışmasıyla birlikte sondaj ve heyelan yerlerinin belirlendiğini söyledi. Köy Muhtarı Gürleyen, “Köylerimizde yaşadığımız imar sorunu nedeniyle inşaat sektörü durdu. Bu da gurbetten köylerimize gelecek vatandaşlarımızı da oldukça etkiledi. Gurbette uzun yıllar emek edip, memleketlerinde güzel bir evde yaşam arzu etme hayalleri, imar problemlerine takılıyordu. Herhangi bir inşaat yapılamaması, sektörel olarak da köylerimizi etkiledi.

Biz de özellikle gurbetçi vatandaşlarımızın yaşadıkları bu soruna duyarsız kalmayarak imkanlar ölçüsünde Ankara’da çeşitli temaslarda bulunup, sıkıntılarımızı ilgili bakanlıklarla paylaştık. Sağ olsunlar onlar da anlayış ile karşılayarak somut ilk adımı gerçekleştirmiş oldular. Gerek bizim ile Ankara’da ilgilenip sorunumuzun çözülmesi için çalışma yürüten AK Parti Sinop Milletvekilimiz sayın Nazım Maviş’e, AK Parti İstanbul Milletvekili sayın Şirin Ünal’a, İlçe Kaymakamımız sayın Mehmet Rıdvan Doğan’a, AK Parti İlçe Başkanımız sayın Adem Ünal’a, İl Genel Meclis üyelerimiz sayın Şükrü Işık ve Veysel Şahin’e teşekkür ediyorum” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber