Geçtiğimiz ay Çin’in Wuhan kentinde etkisini göstermeye başlayan ve ülkemizde içinde olmak üzere dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’e karşı Gerze ilçesinde belediye bünyesinde kurulan ekiple dezenfekte çalışmaları başlatıldı.


Gerze Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Veteriner Hekim öncülüğünde yürütülen çalışmalarda ibadethaneler, bankalar, ticari taksi ve toplu taşıma araçları, ilçe Hükümet Konağı, duraklar, ATM’ler, iş yerleri, okullar, kamu kurum ve kuruluşları ekipler tarafından dezenfekte edilirken, Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz, Korona Dezenfektan Ekibiyle birlikte çalışmalara katıldı.

Yapılan dezenfekte çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Cevat Şensoy, ilçe halkının sağlığının korunması için başlatılan dezenfekte çalışmalarının belirli aralıklarla devam edeceğini söyledi. Şensoy; “Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’e karşı dezenfektan çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlarımızın kullandığı her bölgede detaylı dezenfekte çalışmaları sağlıyoruz. Sağlık Bakanlığımız tarafından açıklanan tedbirleri de broşür haline getirip vatandaşlarımızın bilgi sahibi olması hususunda dağıtım göstereceğiz. Bununla birlikte Koronavirüs, alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Bunun farkına vararak gerekli tedbirleri de almamız gerektiğini hatırlatmak isterim. İnsan sağlığına zararı olmayan dezenfekte çalışmalarımız belirlenen periyotlarla devam edecek” dedi.

Editör: Vitrin Haber