Türkiye Belediyeler Birliği tarafından desteklenen ve 16-22 Eylül tarihleri arasında tüm Avrupa’da kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Gerze’de çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, Koronavirüs salgını kapsamında izin verilen ölçütlerde gerçekleşen etkinliklerde bisiklet turundan sportif faaliyetlere kadar birçok organizasyonda katılımcılar aktif bir gün geçirdiler.

Daha sağlıklı bir dünya için gerçekleşen etkinliklerde Süslü Kadınlar ilçe merkezi İskele Meydanı’nda kurdukları stant önünde gelen ziyaretçilerin bisikletlerini süslerken, Gerze Veteranlar’da Hazırlık Maçı gerçekleştirdi.
Etkinlikler kapsamında Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü (GERDAK) tarafından İnceburun-Sarıkum arası yürüyüş etkinliği gerçekleştirirken, Gerze Yelken ve Su Sporları ise kürek çekerek, Halk Eğitimi Merkezi Kültür ve Spor Kulübü Judo Takımı ise çalışmalarını sürdürerek sağlıklı yaşama katkı sağladılar.

Motorsuz taşıtların az olduğu, sağlıklı yaşamın hayatın her alanında uygulanmasına dikkat çekmek için gerçekleşen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulunan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, düzenlenen etkinliklerle sağlıklı ve organik yaşamın arttığı bir gün geçirdiklerini söyledi. Şensoy; “Avrupa Hareketlilik Haftası’nı geçtiğimiz yıl ilk olarak Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’yla kutlamıştık. Bu yıl, ilçemizde ki gönüllü kulüplerin ve Süslü Kadınların katkılarıyla daha geniş kapsamlı kutladık. Motorlu taşıtların az kullanıldığı, hayatımızın her alanında sağlıklı ve organik yaşamın arttığı bir gün geçirdik. Türkiye Belediyeler Birliği tarafından desteklenen Avrupa Hareketlilik Haftası’na Gerze Belediyesi ve paydaşları olarak renk kattığımızı düşünüyoruz. Bu kapsamda bizlerle birlikte olan herkese teşekkür eder, Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutlarım” dedi.

Editör: Vitrin Haber