13 Şubat 1956 yılında 21 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan ve dünyanın Şikago’dan sonra 2. Büyük yangını olarak kabul edilen büyük Gerze yangınında yaşamını yitirenler Gerze Belediye tarafından düzenlenen etkinlikle mezarları başında dualarla anıldı. 

Programa İlçe Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt ve Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Sağır, Cumhuriyet Halk Partisi Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, İlçe Müftüsü Bayram Karar, belediyemiz meclis üyeleri Ahmet Kalfaoğlu ve Mustafa Doruk, yangını bizzat yaşayanlardan Gerze Eski Belediye Başkanı ve Sinop Eski Milletvekili Alaettin Şahin, İsmail Mızraklı, Şakir Büyükbaş ve Ali Kalay katıldı.

İLK KEZ MEZARLARI BAŞINDA ANILIYOR
Yangında 900 haneli Gerze’de 21 canını yitirildiğini, 833 ev ve 300 dükkanın tamamen yandığını ve sadece 60 hanenin kurtulabildiğini belirten Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, o acı günün hafızalardan aslı çıkmadığını söyledi. Yangında can veren vatandaşların böyle bir programla mezarları başında ilk kez anıldığını belirten Cevat Şensoy, "Böylesine önemli bir günde hayatını kaybedenleri mezarları başında anmak ilk kez bizlere nasip oldu. Hayatını kaybedenleri mezarları başında dualarla anıp kabirlerine güller dikeceğiz. Küllerinden doğan şehir Gerze’yi, yangından çıkardığımız dersleri ve şehitlerimizi unutmayacağız. Böylesine anlamlı bir organizasyonda bizlerle beraber olduğunuz için teşekkür ederim. Bu felakette hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum" dedi.

Editör: Vitrin Haber