Sinop'un Gerze ilçesinde Belediye Başkanı Cevat Şensoy tarafından başlatılan "Milli Tarım Yerli Tohum Projesi" kapsamında mahsulü elde edilen Siyez Tohumu üreticilere düzenlenen törenle ücretsiz olarak dağıtıldı.

Ata tohumu siyez dağıtımına İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Milli Tarım Yerli Tohum Projesi’nde ki en büyük amaçlarının çiftçileri yerliliğe yönlendirmek olduğunu söyledi. 

Şensoy, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan Türk Tarımı Güçlendirme politikası kapsamında başlatılan Milli Tarım Yerli Tohum Projesi’nde çiftçimizi yerliliğe teşvik etmeye devam ediyoruz. 2019 yılında başlayan proje kapsamında belediyemize ait Yaykıl köyünde bulunan 21 dönümlük arazide bilineceği üzere yerli nohut, mısır ve fasulye ekilmiş, toplanan mahsul ihtiyaç sahipleri ve emekçi kardeşlerimize dağıtmıştık. Sonraki dönemde ise yeryüzündeki ilk buğday türü olan ve 12 bin yıl önce kültüre katılan siyez buğdayını toprakla buluşturduk. Bilindiği üzere siyez; bağırsak, göz sağlığı, anne sütü, kolesterol, sinir ve sindirim sistemi ve kanseri önlemesi gibi saymakla bitiremeyeceğimiz faydaları içinde barındırmaktadır. Milli Tarım Yerli Tohum Projesi’nde ki en büyük amacımız çiftçilerimizi yerliliğe yönlendirmekti. İnşallah sizlere bu hususta verdiğimiz desteğin karşılığını önümüzdeki sene aynı miktarda tohumu sizlerden alarak anlamlandırmış olacağız" dedi.

Yapılan konuşmalar ardından İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt tarafından çiftçilere ata tohumu siyez dağıtımı gerçekleştirildi.

Editör: Vitrin Haber