Gerze Belediye Başkanlığı anlamlı bir projeyi hayata geçiriyor. “İki Teker, Bir Ömür” Projesiyle birlikte eskimeye ve çürümeye terk edilmiş bisikletleri teslim alacak olan ilçe belediyesi kendi imkanlarıyla onaracağı bisikletleri köylerde ikamet eden çocuklar öncelikli olmak üzere ihtiyaç sahibi çocuklara armağan edecek.

İLÇEDEKİ BİSİKLET KULLANIMININ ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR
Projenin bir diğer amacı ise bisiklet kullanma oranı düşük olan ilçede, kadınlara bisiklet sürme alışkanlığı kazandırmak ve ilçedeki bisiklet yollarının önemine dikkat çekmek.
Proje hakkında bilgi veren Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, sağlıklı yaşamı destekleme açısından da oldukça önemli olan projede Belediye, okul yönetimleri, muhtarlar ve apartman yöneticileriyle uyumlu şekilde çalışıp, vatandaşların eskiyen ve kullanmadıkları bisikletleri tutanak karşılığı teslim alarak onaracağını ve ihtiyaç sahibi çocuklarla buluşturacağını söyledi.

Şensoy; “Ayrıca, proje kapsamında şirketler ile de işbirliği içerisinde bulunularak bisiklet hibe desteği alınması hedeflenmektedir. Günümüz itibariyle “İki Teker, Bir Ömür” projesini hayata geçiriyoruz. Gerçekleştireceğimiz bu projeyle birlikte vatandaşlarımızın kullanmadıkları ve eskimeye yüz tutmuş bisikletlerini onararak köyde yaşayan çocuklarımız olmak üzere ihtiyaç sahipleriyle buluşturacağız. Bu hususta vatandaşlarımızın da kayıtsız kalmayıp, bu anlamlı projede bizlere destek olacağının bilincindeyiz. Amacımız, 7’den 77’ye gönüllere girmek. Bu vesileyle tüm gönül dostlarına teşekkür eder, projemize desteklerini beklerim. “İki Teker, Bir Ömür” Projesi kapsamında Belediyemize bisikletlerini tutanak karşılığı teslim etmek isteyen vatandaşlarımızın 0(368) 718 1547/120no’lu telefondan iletişim sağlamaları yeterlidir” dedi. 

 

Editör: Vitrin Haber