Gerze Belediyesi tarafından Merkez Camii avlusunda gerçekleştirilen ve ilçede geleneksel hale gelen Aşure günü etkinliğine vatandaşlar her sene olduğu gibi bu senede yoğun ilgi gösterdi. 

MUHARREM AYI DAYANIŞMA VE PAYLAŞMA AYIDIR
Böyle önemli zamanlarda vatandaşlar ile birlikte olmanın anlam ve mutluluğunu yaşadığını belirten Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy; Muharrem Ayı’nın dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu söyledi.

Covid-19 pandemisi nedeniyle geçen yıl gerçekleştiremediklerini belirten Başkan Şensoy; “Bu sene Allah’ın izni ile Aşure günü etkinliğimizi hep bir arada gerçekleştiriyoruz. Muharrem ayı birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma ve muhabbet ayıdır. Gerze Belediyesi olarak bu kültürü ve güzellikleri devam ettirme bilinci ile vatandaşlara aşure dağıtımımızı gerçekleştirdik. Böyle bir günde halkımızla birlik ve beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde davetimize katılarak bizleri ziyadesiyle memnun eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Aşure günü etkinliğine Gerze Kaymakam Vekili Burak Bozkurt Gürses, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Belediye Başkan Vekili Hamide Ceren Erdoğan,  Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, mahalle ve köy muhtarları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

Editör: Vitrin Haber