2017 yılında 5 milyon 811 bin 835 TL maliyet ile ihalesi yapılan ve geçtiğimiz Ağustos ayında hizmete giren Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisinde verimliliğin artması için ek çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi Sorumlusu Uğur Çetin ve Tesis Teknisyeninin belirttiği eksiklikler üzerine İller Bankası Bölge Müdürlüğü’nün katkılarıyla Çökeltim Havuzu ve Debimetre Tahliye İşlemleri için Müteahhit firma tarafından çalışmalar başlatıldı. 
Çalışmalar hakkında bilgi veren Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy yapılacak çalışmalar neticesinde tesisin yüzde 70 olan çalışma kapasitesinin yüzde 100’e çıkartılacağını belirtildi.

Şensoy; “Geçtiğimiz aylarda faaliyete geçirdiğimiz Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi’nde kesin kabul öncesi eksikliklerin giderilmesi hususunda talepte bulunmuştuk. Bu talep doğrultusunda da İller Bankası Bölge Müdürlüğü katkılarıyla Müteahhit firma tarafından Çökeltim Havuzu ve Debimetre Tahliye İşlemleri için çalışmalar başlatıldı. Yüzde 70 oranında çalışması kapasitesi gösteren tesis bu çalışmanın akabinde yüzde 100 verimliliğe ulaşacak. Ayrıca, daha uzun ömürlü bir tesis olacak. Kesin kabul işleminden öncede tesisimizdeki diğer eksiklikler giderilecek. Gerze’miz böylelikle Alaettin Şahin Caddesi’nde gerçekleştirdiğimiz Kıyı Koruma Projesiyle birlikte Karadeniz Bölgesindeki Mavi Bayraklı tek ilçe konumuna ulaşacak” dedi. 

Editör: Vitrin Haber