Selin vurduğu Ayancık’ta incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, beraberindeki Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşların taleplerini dinleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

CANA GELMEYEN HER ŞEYİ ESKİSİNDEN DAHA İYİ ŞEKİLDE AYAĞA KALDIRIRIZ
Sel afetinin yaşandığı ilk andan itibaren devletin tüm imkanları ile afet bölgelerinde seferber olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, cana gelmeyen her şeyi eskisinden daha iyi aya kaldırılacağını belirterek, yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi. Oktay; “Afetten zarar gören yerleri yakından gördük. Hamdolsun, çalışmaların oldukça hızlı gittiğine şahit olduk. Hepimize geçmiş olsun, başınız sağ olsun, kayıplarımız oldu. Cumhurbaşkanımız da ilk andan itibaren ifade etti. Cana gelmeyen her şeyi eskisinden daha iyi şekilde ayağa kaldırırız. Hamdolsun, bugün tüm kurumlarımız ilk andan itibaren başta AFAD olmak üzere, tüm arama ve kurtarma ekiplerimiz, aynı şekilde barınmasıyla, beslenmesiyle her türlü kurtarma faaliyetleriyle buradaydık. Sonrasında yolların yapımı, elektriğin yeniden köylerimize verilmesi, özellikle hasar tespiti ile ilgili, zarar gören binalarla ilgili çalışmaları ilk andan itibaren yürüttük. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ayancık'ı havadan da inceledi. Bize de talimat verdi. 'Tek tek Ayancıklı hemşehrilerimizle görüşeceksiniz, varsa sıkıntıları, tek tek hepsini dinleyin çözün.' dedi. Bakanlarımız zaten ilk günden itibaren burada. Bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlere de canıgönülden teşekkür ediyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde oldunuz" dedi. 

DOĞA KENDİSİNDEN ALINANI GERİ ALIYOR
Konuşmasında dere yataklarına kurulan yanlış yapılaşmadan bahseden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu yanlıştan bir an evvel dönülmesi gerektiğini, herhangi bir afette bunun zararlarını acı bir şekilde yaşadığımızı, doğanın kendisinden alınanı muhakkak geri aldığını söyledi. Oktay; “Gelen afetler evet, doğal afetlerdir ama bize düşen de bir şey var. Bunu da özellikle ifade etmek istiyorum. Ne olur, şu dere yataklarına artık bina yapmaktan vazgeçelim. Bunu görüyoruz, canımızla, malımızla ödüyoruz. Hepimiz üzülüyoruz. Giden canlar da geri gelmiyor. Bu bize ders olsun. Daha önce de bölgede afetler oldu. Bu, şunu gösteriyor. Artık aralıklarla, 60 yıl sonra da olsa bu oluyor. Şehri affetmiyor. Kendisinden alınanı geri alıyor. Derelere yapılaşmadan vazgeçmemiz lazım. Cumhurbaşkanımızın da sizden en büyük ricası bu" diye konuştu. 

RİSK OLUŞTURACAK HER ŞEYİ AYIKLAYACAĞIZ
Vatandaşların bölgede yaşanan selde, tomrukların büyük hasarlar verdiğini belirtmesi üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bölgede risk oluşturacak her şeyi ayıklayacaklarını söyledi. Oktay; “Biz ona da çalışıyoruz. Arkadaşlardan da o bilgileri aldık. 1920'lerin başlarından beri devam eden bir şeyden bahsediyoruz. Birkaç defa buna niyet edilmiş ama Babaçay'daki vatandaşlarımız da dahil kendi içinde de bölünmüş. Oralarda inşallah risk oluşturacak her şeyi ayıklayacağız” dedi.

Editör: Vitrin Haber