Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, "Gerze Belediyesi sokak köpeklerini öldürüyor" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. 

Başkan Belovacıklı yaptığı açıklamada, “Son günlerde sokak köpeklerinin belediyemiz tarafından toplatıldığı, hatta öldürüldüğüne dair basında ve sosyal paylaşım sitelerinde çıkan asılsız iddialar hayvanların korunması, beslenmesi ve barınması için büyük çaba gösteren Gerze Belediyesi çalışanlarını çok üzmüştür. Gerze halkı başta kedi, köpek başta olmak üzere tüm hayvanlara fazlasıyla düşkündür. Hatta nereyse her evde bir köpek beslenmektedir. Fakat köpekler sahipli olduğu halde başıboş olarak sokaklarda dolaşmaktadırlar.

Yaptığımız anonslar, köpeklerin sahipleri tarafından bağlanması ya da kendilerine ait bahçelerinde tutulması yönündedir. Bu arada köylerimizde yaşayan halkımız, yavrulayan köpeklerini Gerze’ye bırakmakta, ayrıca ilçemizde nereden geldiği belli olmayan onlarca sahipsiz köpek başıboş dolaşmaktadır. Bu köpekler üreme dönemlerinde tehlike oluşturmaktadır. Gerze Belediyesi olarak hayvan barınağı ve bakımevi yapılabilmesi için yer tahsisi konusunda altı aydır bürokratik engelleri aşmak için uğraşmaktayız. Çalışmalar son aşamasına gelmiş olup, belediye bünyesine kazandırmış olduğumuz veteriner hekim tarafından kısırlaştırılarak doğal ortamlarına salınacaktır. Basında çıkan bu fotoğraflarla belediyemizin uzaktan yakından alakası yoktur. Tam tersine çeşitli yerlerden getirilen ölmüş köpekler ilçemiz sınırları içerisine gece bırakılmaktadır. Bu konuyla ilgili resmi yazılar Gerze Kaymakamlığı’na, İlçe Jandarma Komutanlığı’na yazılarak gerekli tedbirlerin alınması ve kontrollerin yapılması istenmiştir” diye konuştu. 

Gerze Belediye Başkanı olarak kendisinin de hayvan sever olduğunu belirten Belovacıklı, “Onların zarar görmemesi için gereken her şeyi yapmaktayım ve hatta köpeklerden korkan ve zarar gören insanlardan tehditler almaktayım. En kısa zamanda bürokratik engelleri aşarak bu sorunu çözeceğime inanıyorum. Duyarlı vatandaşlarımızdan önemli bir isteğim olacak. Lütfen yayınlanan haberlerin sadece görsellerine bakarak yorum yapmayınız. Yazılan metinlerin içeriğini dikkatlice okuduktan sonra yorumlarınızı paylaşmanızı önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Vitrin Haber